Orban, întrebat dacă premierul ar trebui să facă un pas în spate pentru a salva coaliţia: Este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban

Ludovic Orban a afirmat, întrebat vineri dacă premierul ar trebui să facă un pas în spate pentru a salva coaliţia de guvernare, că aceasta este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu. Liderul liberalilor a mai spus că „grupurile parlamentare ale PNL vor apăra Guvernul în faţa eventualei sau eventualelor moţiuni de cenzură”.

„Florin Cîţu a fost desemnat premier al PNL, în conformitate cu prevederile statutare şi este premierul care reprezintă PNL. Dacă este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat la finalul şedinţei de vineri a BPN al partidului, dacă Florin Cîţu ar trebui să demisioneze din funcţia de premier pentru a salva coaliţia de guvernare.

Liderul PNL a adăugat că parlamentarii liberali vor apăra Guvernul în faţa unei posibile moţiuni de cenzură.

„Cu siguranţă grupurile parlamentare ale PNL vor apăra Guvernul în faţa eventualei sau eventualelor moţiuni de cenzură. Este pentru mine fişa postului de preşedinte al PNL să susţin premierul PNL şi evident Guvernul care e condus de un reprezentant al PNL. Ştiţi foarte bine că de foarte multe ori socoteala de acasă nu se potriveşte cu socoteala din târg. Sigur vom vedea exact cum vor evolua lucrurile”, a mai explicat Orban. 

Chestionat dacă există varianta unui guvern minoritar, liderul liberalilor a replicat: „Nu am purtat o discuţie cu privire la strategia de urmat după, pentru că noi acum avem în seara asta o şedinţă a coaliţiei”.

„Eu am dat un mesaj foarte puternic şi foarte clar. Pentru mine, în urma alegerilor din 6 decembrie, ţinând cont de cofiguraţia politică a Parlamentului, nu este posibilă decât o coaliţie între PNL - USR PLUS şi UDMR şi evident cu sprijinul grupului minorităţilor. Resping categoric orice fel de speculaţie legată de vreo posibilă înţelegere cu PSD şi voi fi foarte clar în această privinţă - PNL nu poate să facă niciun compromis cu PSD”, a conchis Orban.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite