Preşedintele Iohannis l-a primit pe Prinţul Charles la Cotroceni. Ce invitaţie a primit şeful statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Prinţul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, duminică, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles. Moştenitorul Coroanei britanice l-a invitat pe Klaus Iohannis să viziteze Regatul Unit, iar şeful statului a acceptat.

Prinţul Charles a plecat de la Palatul Cotroceni, în jurul orei 18:08, după o întrevedere de aproximativ 30 de minute cu şeful statului. „M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prinţul Charles, un om care preţuieşte România şi care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă şi că vorbeşte despre România ca despre o parte a sufletului său“, a scris Klaus Iohannis pe Facebook imediat după întâlnire.

„Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, a rememorat, în debutul întâlnirii, prima sa vizită la Sibiu. Totodată, Alteţa Sa Regală a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor domnului Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moştenirii istorice şi culturale a Transilvaniei“, se arată într-un mesaj postat de Preşedinţie. O altă temă de discuţie dintre şeful statului şi Prinţul Charles a fost „preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural şi istoric din întreaga Românie“.

„În finalul întâlnirii, Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, i-a adresat Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, invitaţia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţie pe care Preşedintele României a acceptat-o cu plăcere“, mai arată Administraţia Prezidenţială.

Printul Charles primit de Klaus Iohannis la Cotroceni FOTO presidency.ro

„Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea Prinţului de Wales în menţinerea specificului comunităţilor transilvane şi încurajarea protejării mediului şi a biodiversităţii din zonă. De asemenea, o altă temă de discuţie a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural şi istoric din întreaga Românie. Totodată, Preşedintele României a subliniat că va acorda o importanţa deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradiţiilor istorice şi ocrotirii mediului înconjurător. În acest context, Prinţul de Wales a menţionat experienţa de succes a parcurilor naţionale din Regatul Unit şi a arătat disponibilitatea părţii britanice de a sprijini autorităţile române în a implementa bunele practici în acest domeniu", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată mai arată că Prinţul de Wales a mulţumit României pentru contribuţia în teatrele de operaţii şi în combaterea terorismului internaţional, ambele părţi exprimând îngrijorarea pentru evoluţiile din vecinătatea estică a României şi în special din Ucraina.

Potrivit unor surse politice, Prinţul Charles ar putea avea o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta, însă, deocamdată, nu este nimic confirmat.

Anul trecut, tot pe 31 mai, prinţul Charles a fost primit la sediul Administraţiei Prezidenţiale de fostul preşedinte Traian Băsescu. Charles de Wales deţine în România zece locuinţe, fie pe numele său sau în proprietatea Fundaţiei "Mihai Eminescu Trust".

Printul Charles primit de Klaus Iohannis la Cotroceni FOTO presidency.ro
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite