Olguţa Vasilescu: „Am făcut o vizită de curtoazie la Parchet; nu am deocamdată dosar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olguţa Vasilescu crede că este ascultată de SRI
Olguţa Vasilescu crede că este ascultată de SRI

Primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, a fost, astăzi, la Parchetul instanţei supreme, unde a stat mai bine de o oră, ea declarând la ieşire că a făcut o vizită de curtoazie unui amic, nu pentru a da explicaţii în vreun dosar.

„A fost vizită de curtoazie, nu am niciun dosar, deocamdată. Probabil că se lucrează la vreunul, dar nu am cunoştinţă de aşa ceva“, a spus Olguţa Vasilescu.

Primarul a precizat că atunci când a presupus că „se lucrează“ la vreun dosar s-a referit la un incident produs la Craiova, când din faţa Prefecturii a fost ridicat de RAT un autoturism al SRI echipat cu tehnică de interceptare, care ar fi înregistrat pe numele primarului din localitatea Castranova.

„Ştiam de ieri că este maşina primarului de la Castranova, aşteptam să vedem cum o să motiveze ei (SRI, n.r.) această situaţie, pentru că pentru primarul de la Castranova a sunat la RAT cineva de la SRI. Angajaţii de la RAT m-au sunat pe mine şi mi-au spus că au ridicat o maşină pe care trebuie s-o dea urgent înapoi“, a declarat primarul Craiovei. Olguţa Vasilescu a adăugat că pentru autoturismul respectiv a sunat „un oarecare domn Anca“, care s-a recomandat a fi de la SRI.

Primarul localităţii doljene Castranova, Dumitru Măceşanu, a confirmat că maşina ridicată din faţa Primăriei Craiova îi aparţine, negând însă că în autoturism s-ar fi aflat tehnică de ascultare.

„Da, este maşina mea. Nu ştiu de ce se face atâta caz pe treaba asta. Cred că din cauză că suntem partide diferite eu şi doamna primar. Maşina este a mea personală, am fost la o şedinţă la Consiliul Judeţean, am parcat-o ilegal, dar pentru că eram în şedinţă am trimis pe cineva să o ridice. S-a plătit taxă, s-a plătit tot ce trebuie şi cu asta basta“, a declarat, joi, primarul Dumitru Măceşanu (PDL).

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a scris pe contul său de Facebook că RAT Craiova a ridicat din faţa Primăriei o maşină parcată ilegal, care era "ticsită de tehnică de ascultare".

„E prea frumos să ţin pentru mine... Astăzi RAT Craiova şi Poliţia Locală au ridicat o maşină parcată ilegal, în faţa primăriei, sub fereastra mea. Şi... Era tixită (ticsită - n.r.) de tehnică de ascultare... Măi, băieţi, măi... Nu v-am spus că am cameră de luat vederi în birou? Vă dau eu caseta... Aşa cevaaaaaa?“, scrie Olguţa Vasilescu.

Ea a mai postat un comentariu pe acest subiect: "Întrebare întrebătoare pusă de toată presa... Ce credeţi că filează serviciile într-o ţară democratică? Primăria sau magazinul de papiote de vis a vis? Cert e că aveam alte aşteptări de la baieţi... Aşaaaa de proooşti? Să te prindă RATU?“.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru MEDIAFX că maşina ridicată din faţa Primăriei Craiova nu aparţine Serviciului, ci primarului din comuna doljeană Castranova.

„Maşina despre care vorbeşte doamna primar nu aparţine SRI. E regretabil că se încearcă atragerea SRI în acest subiect. Maşina ridicată, o Skoda Octavia, aparţine primarului din Castranova, judeţul Dolj, Dumitru Măceşanu“, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite