Noii miniştri propuşi de PSD, acceptaţi de Iohannis. Ana Birchall, ministrul Justiţiei. Titus Corlăţean, respins oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a respins oficial, vineri, propunerea ca Titus Corlăţean să devină viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. ”Nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială”, a motivat Iohannis. Celelalte propuneri transmise de Viorica Dăncilă au fost acceptate.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat următoarele decrete:

  • Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României;
  • Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justiţiei;
  • Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene;
  • Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

Corlăţean a rămas pe dinafară

„Analizând îndeplinirea condiţiilor legale, precum şi a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcţie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenţa instanţei constituţionale, consider că persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnităţii de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot. În consecinţă, am decis să resping propunerea de numire în funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a domnului Titus Corlăţean“, a explicat Klaus Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite