Nicuşor Dan:  Dacian Cioloş, Cristian Ghinea, Vlad Voiculescu au uşile deschise pentru a deveni membri USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean
Liderul USR, Nicuşor Dan. FOTO David Muntean

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat luni că până la finalul lunii septembrie partidul va avea organizaţii în toate judeţele din ţară, iar, ca urmare a congresului de fuziune a USR cu USB şi Uniunea pentru Codlea, noua formaţiune şi-a ales duminică o nouă conducere.

„A  avut loc un congres de fuziune între Uniunea Salvaţi România, Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi Uniunea pentru Codlea. (...) La congres s-a făcut o situaţie e extinderii acestui partid la nivel naţional. Există grupuri de lucru în marea majoritate a judeţelor din România estimăm că în perioada 1-15 septembrie vom deschide 20-25 de filiale, iar până la sfârşitul lunii septembrie vom deschide filiale în toate judeţele din România“, a spus Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai precizat că a fost aleasă o conducere a USR şi că urmează ca în luna octombrie să fie organizat un nou congres. „La Congres a fost aleasă o structură de conducere nouă faţă de cea precedentă: un preşedinte, cinci vicepreşedinţi şi în total 11 membri într-un Biroul Naţional. (...) După ce vom consituti filiale vom avea, probabil în a doua jumătate a lunii octombrie, un nou congres în care vom avea reprezentanţi şi din filialele din ţară”, a mai spus liderul USR. 

Potrivit acestuia, în cadrul Congresului, delegaţii au reconfirmat faptul că ”USR este un partid în care se regăsesc oameni cu ideologii diferite, ceea ce îi aduce împreună e lupta pentru o adevărată societate în România, pentru o administraţie publică reală, pentru depolitizarea instituţiilor publice, pentru oprierea jafului din banii publici, pentru o clasă de oameni politici care se ocupă de interesul public şi nu al lor personal”. 

Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Uniunea pentru Codlea şi nou-înfiinţata Uniunea Salvaţi România au avut duminică un congres de fuziune, într-un eveniment organizat cu uşile închise, noua formaţiune urmând să se numească Uniunea Salvaţi România, care va candida şi la alegerile parlamentare.

"Oameni ca Vlad Voiculescu, Dacian CIolos, Cristian Ghinea sunt de profilul celor pe care noi ii candidam in USR. Nu au existat insa discutii legate de acest tip de candidatura. AU existat doar discutii pe chestiuni profesionale. De exemplu, cu dl Voiculescu am avut discutii legate de Spitatul de Arsi, cand s-a pus problema alocarii fondurilor de la sectorul 1 si discutii in ceea ce priveste crearea unui nou spital in Bucuresti. Au usile deschise pentru a deveni membri USR, urmand ca organizatiile judetene si a municipiului Bucuresti sa decida conform statutului prin vot secret cine vor fi candidatii", a declarat Nicusor Dan.

Intrebat daca USR va sustine un Guvern tehnocrat dupa alegerile Parlamentare, Nicusor Dan a aspus ca da, iar una dintre optiuni este Dacian Ciolos. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite