Nea Tudorică, ce făcuşi bre, uitaşi să ceri schimbarea dnei  Koveşi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut şi 2017, mai sunt câteva zile nelucrătoare şi Tudorel Toader nu-şi ţine promisiunea. Iată ce ne anunţa acum câteva zile într-un interviu, referitor la cererea de revocare a dnei Koveşi: „Am luat decizia un forul meu interior.”  „ Eu vă pot spune într-un termen scurt sau foarte scurt, până la sfârşitul anului". „ În momentul în care voi decide să trec la momentul al doilea, atunci voi ţine o conferinţă de presă la Ministerul Justiţiei.

Vă voi invita. În egală măsură, voi invita deodată toate mijloacele media”.

Şi conferinţa de presă cu toate mijloacele media, un adevarat „show” politico-mediatic, n-a mai avut loc. Tudorel Toader e om serios, dacă nu şi-a ţinut promisiunea înseamnă că au fost constrângeri exterioare voinţei sale. A plecat în concediu, părăsind cu laşitate câmpul de bătălie politică. Păi se poate, nea Tudorică? Aşa exemplu dai matale magistraţilor?

Ce fel de constrângeri?

Nici nu e greu de ghicit. Dragnea, Tudose şi-au dat seama că cererea de revocare a Codrutei Koveşi echivalează cu o canistră de benzină aruncată peste un foc mocnit.  Că strada, deja inflamată, ar fi reacţionat violent, posibil cu sute de mii de manifestanţi în pieţe. În prag de An Nou. Cine-şi asumă o astfel de responsabilitate imensă?

În plus, în condiţiile în care preşedintele Iohannis a declarat că nu are de gând să dea curs unei astfel de cereri, totul rămânea la nivel de imagine, fără rezultate concrete. Dar imagine negativă.

Manifestaţii sunt aproape fără pauze.  Iniţiativele lui Rădulescu-mitraliera, de care se dezic acum şi colegii săi de partid, proiectele legislative ale deputatului Pleşoianu, „zicerile” deputatului PSD Brăiloiu, au oripilat o ţară întregă. Atât mai lipsea, o scânteie de genul cererii de suspendare a dnei Koveşi şi scandalul urca până la cer.

Aşa că ministrul Toader a fost „liniştit”. Să aştepte să treacă Anul Nou. Dacă revine în ianuarie cu aceeaşi propunere, eu zic să-şi caute refugiu în Congo, sau cât mai departe de ţară.

Cine este Tudorel Toader?

Un exemplu edificator de specialist care nu ştie sa facă politică. Ajuns rector la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi, judecător la CCR timp de 10 ani, conducator de şcoala doctorală, membru al Comisiei de la Veneţia, avea toate şansele să rămână în istorie ca un bun specialist. Cum s-a apropiat de politică,  cum a dat-o în bară una dupa alta.

Şi-a ajutat fiul sa ajunga la Universitatea la care era rector, deşi legea interzice acest lucru, a sustinul o pledoarie la CCR în cazul Belina, pus de Tăriceanu,  pe care judecatorii CCR n-au dat nici doi bani, a fost avocatul fostului prefect PNL de Iaşi, Radu Prisecaru, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, prieten de petreceri cu Relu Fenechiu. Nici în celebrele consultări cu magistraţii nu a recunoscut tactica pe care  au văzut-o toţi: veniţi cu ideile voastre şi plecaţi cu ale mele.

Tudorel Toader n-a ştiut să explice protestele a mii de magistraţi, unele în stradă, altfel decât cu prostia tuturor politicienilor de la putere: nu sunt în stare  să citească legile!

Concluzie

S-a văzut clar că ministrul Toader nu ia decizii de capul său. După ce a fost scos din joc la pachetul de legi pe justiţie, a încercat relansarea cu cererea de revocare a dnei Koveşi, dar nu i-a ţinut. Nu ştiu dacă mai are ceva de spus în politica românească, motiv pentru care îl văd remaniat în perioada următoare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite