Mircea Geoană: „Dragă Stolo“ nu mai merge în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu
Senatorul PSD Mircea Geoană FOTO Marian Iliescu

Senatorul PSD Mircea Geoană analizează, într-un text publicat pe blogul personal, recentele evoluţii de pe partea dreaptă a spectrului politic şi subliniază că o rocadă între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, după modelul celei din 2004 dintre Theodor Stolojan şi Traian Băsescu, nu ar fi posibilă în prezent.

„Încet şi sigur, ne îndreptăm spre ultima turnantă a pre-campaniei prezidenţiale. După ritualul de sacrificare a lui Cristian Diaconescu pe altarul Elenei Udrea şi anunţul lui Crin Antonescu că nu îl susţine pe Klaus Iohannis, lucrurile se îndreaptă către un succes clar al candidatului PSD. Traian Băsescu, în contemplarea oedipiană a locului său în istorie, loveşte în tot ce mişcă pe partea dreaptă a spectrului poltiic, devenind, probabil involuntar, cel mai bun agent electoral al lui Victor Ponta“, opinează Geoană pe blog.

Totodată, el face referire la alianţa dintre PNL şi PDL şi estimează că proaspăta asociere dintre liberali şi democrat-liberali nu va atinge succesul Alianţei DA.

„Unii au considerat că refacerea Alianţei DA, deghizată sub forma fuziunii PNL-PDL, poate reproduce în 2014 scenariul victoriei lui Traian Băsescu în 2004 şi că rocada Iohannis-Antonescu va avea un efect catalitic, similar lacrimogenului, dar eficientului «dragă Stolo». Numai că «iarna nu-I ca vara, iar 2014 nu este 2004, iar noul Preşedinte al României va fi susţinut de stânga şi centrul politic»“, mai scrie senatorul social-democrat.

În opinia sa, Dreapta românească nu poate câştiga alegerile prezidenţiale, întrucât este „convulsivă şi incoerentă“.

„Spasmofilia din toate partidele, canibalizarea reciprocă şi lipsa de statură prezidenţială a pleiadei de candidaţi conduce la lipsa de credibilitate şi tracţiune electorală a fiecăruia şi a tuturor. Dacă vor reuşi să intre în turul II o vor face cu un scor modest, imposibil de surmontat în condiţiile atacurilor reciproce şi a unei stări de demobilizare şi defetism care se insinuează în rândurile proprii pe zi ce trece“, consideră Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Iohannis: Ponta mă atacă, Udrea îl atacă pe Ponta, Macovei atacă pe toată lumea. Eu nu intru în joc

Liderul PNL Klaus Iohannis afirmă, într-o postare pe Facebook, că nu va intra în jocul atacurilor lansate de către Victor Ponta, Elena Udrea şi Monica Macovei, el scriind că este posibilă şi o altfel de campanie.

Dragnea, atac la prezidenţiabilii dreptei: Iohannis, Udrea şi Macovei sunt candidaţi moşiţi de Băsescu

Şeful de campanie al PSD, Liviu Dragnea, susţine că între prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, şi cel al PMP, Elena Udrea, nu există nicio diferenţă. Mai mult, Dragnea susţine că şi Klaus Iohannis, şi Elena Udrea, dar şi Monica Macovei sunt candidaţi inventaţi, moşiţi şi sprijiniţi de Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite