UPDATE Gerea a refuzat să demisioneze, conducerea PNL l-a împins de la spate. Biroul Politic a votat demiterea ministrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL a votat demiterea ministrului Economiei, Andrei Gerea, după ce acesta a refuzat să demisioneze din funcţie.

UPDATE Demiterea lui Gerea a fost votată de Biroul Politic al PNL. Potrivit lui Andrei Gerea, schimbarea s-a produs pentru că liberalii vor să acţioneze "cu o altă viteză" în Guvern.

Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului. Deşi a declarat că nu a demisionat, Gerea a admis că discuţia referitoare la mandatul său se va purta în şedinţa Biroului Politic al formaţiunii. Ulterior, surse politice au declarat că Gerea a refuzat să renunţe la portofoliu.

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării şi fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizaţia judeţeană Alba a PNL.

În toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presă ca un posibil înlocuitor al lui Varujan Vosganian, după ce acesta a demisionat din funcţia de ministru al Economiei. Vosganian a fost înlocuit atunci cu Andrei Gerea.

Pe aceeaşi temă

Senatorul PNL Teodor Atanasiu va fi propus ministru al Economiei Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării şi fost preşedinte al Autoritaţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizaţia judeţeană Alba a PNL.

Ziua cea mai lungă pentru PNL. Numirea lui Sorin Frunzăverde la MAI ar putea rupe USL Delegaţia Permanentă a PNL va decide astăzi ce miniştri liberali vor fi remaniaţi şi cine vor fi înlocuitorii lor. Cel mai fierbinte punct de pe ordinea de zi a liberalilor este alegerea unui nou ministru pentru Interne. Crin Antonescu îl susţine tranşant pe Sorin Frunzăverde, dar s-ar putea povi de opoziţia lui Victor Ponta, căruia nu-i surâde ideea de a-l numi pe baronul de Caraş-Severin într-un post cheie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite