Mihai Stănişoară: „Modificarea Statutului parlamentarilor nu a fost negociat cu PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii PDL spun că nu vor obstrucţiona justiţia
Parlamentarii PDL spun că nu vor obstrucţiona justiţia

Liderul deputaţilor PDL Mihai Stănişoară, a declarat astăzi că propunerile de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor nu au fost negociate cu PDL, dar vor fi analizate de conducerea partidului, iar PDL îşi menţine principiul de a nu obstrucţiona justiţia.

"Noi am primit propunerile ieri după-amiază (n.r. miercuri) la grupul parlamentar, aceste propuneri nu au fost discutate, negociate cu noi. Le-am distribuit parlamentarilor partidului şi membrilor conducerii. Fiecare îşi va spune punctul de vedere, iar luni după-amiază ne vom întâlni pentru a avea o poziţie comună. Ca principiu, însă, ne vom menţine principiul de a nu obstrucţiona justiţia", a precizat Stănişoara.

El a spus că la aceste propuneri vor lucra jurişti ai partidului şi că PDL va depune amendamente.
Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor introduce, pentru prima dată, o sancţiune pentru aleşii aflaţi în conflict de interese şi în cazul cărora a fost emisă o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, respectiv interzicerea participării la lucrări pentru maximum şase luni.

Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor conţine o propunere potrivit căreia aleşii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte devin neafiliaţi dacă nu se afiliază unui alt grup parlamentar şi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite