Mihai Răzvan Ungureanu îl invită pe Traian Băsescu la semnarea pactului dintre Forţa Civică şi PNŢCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MRU spune că în ceea ce priveşte PNL este „o prăpastie de netrecut“
MRU spune că în ceea ce priveşte PNL este „o prăpastie de netrecut“

Alianţa politică dintre Forţa Civică (FC) şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNŢCD) se va semna sâmbătă, susţine preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu. Şeful statului, Traian Băsescu, a fost invitat să participle la eveniment.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că semnarea pactului cu partidul condus de Aurelian Pavelescu este primul pas către unificarea „dreptei“ politice româneşti.

El a subliniat că alianţa va avea candidaţi comuni la alegerile europarlamentare din 2014 şi un candidat unic la prezidenţiale, în 2016. Candidatul delegat pentru funcţia de şef al statului va fi decis de către partidele componente ale alianţei.

"Nu ne-am abătut deloc de la mesajele pe care le-am dat în ultimele luni. Credem că este nevoie de o coalizare a tuturor forţelor politice de centru-dreapta pe proiecte comune în aşa fel încât anul următor, în 2014, să avem victorii reale şi în europarlamentare şi în prezidenţiale. Alianţa pe care o închegăm cu PNŢCD nu este o alianţă pentru o zi sau pentru un an, este o alianţă a cărei durată de viaţă este nedeterminată. Gândul nostru este să fim împreună şi în 2016 şi să putem deveni atunci o forţă politică cu adevărat importantă şi cu mare cădere în politica românească", a declarat Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a menţionat că va decide o colaborare cu PDL abia după ce democrat-liberalii îşi vor allege liderul în 23 martie, iar despre PNL a menţionat că nu poate fi vorba de o colaborare întrucât este ''o prăpastie de netrecut''.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite