Mesajul preşedintelui Traian Băsescu de 24 ianuarie: „Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia zilei de 24 ianuarie   FOTO Adevărul
Mesajul preşedintelui Traian Băsescu cu ocazia zilei de 24 ianuarie   FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a ales să nu participe la ceremonia dedicată Micii Uniri, sărbătorită astăzi la Iaşi. Totuşi, preşedintele a ţinut să transmită un mesaj prin care să marcheze acest moment şi a cerut rimânilor să fie la fel de uniţi ca cei care au înfăptuit Unirea în anul 1859.

„Modelul înaintaşilor noştri nu trebuie uitat, nouă ne revine astăzi datoria de a le urma şi de a le respecta aspiraţiile care i-au motivat să ducă la îndeplinire înaltul ţel de uniune naţională”, a transmis preşedintele Traian Băsescu.

Unirea Principatelor Române într-o singură ţară la 24 ianuarie 1859 a fost un act de înaltă voinţă politică şi de solidaritate naţională. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmării românilor, ca naţiune, dar şi un moment care a marcat orientarea noului stat spre spaţiul de civilizaţie occidental şi spre valorile sale. Cu perseverenţă, în deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politică şi modernizarea instituţiilor au devenit fundamentul noii naţiuni”, se arată în mesajul prezidenţial.

Preşedintele Traian Băsescu nu a participat la sărbătoarea de la Iaşi. În schimb, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului Crin Antonescu au fost prezenţi la ceremonie.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite