Marian Munteanu revine în politică. „Milioane de compatrioţi au părăsit ţara, iar nouă ni se propune să primim în locul lor imigranţi. Vrem 10%-12% la alegeri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Munteanu a schimbat PNL-ul pentru un nou partid, Alianţa Noastră. FOTO David Muntean
Marian Munteanu a schimbat PNL-ul pentru un nou partid, Alianţa Noastră. FOTO David Muntean

Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor de la începutul anilor ’90, revine pe scena politică alături de un nou partid, Alianţa Noastră, obiectivul pentru alegerile din toamnă fiind obţinerea unui scor între 8% şi 12%. Cu un discurs naţionalist, acesta s-a declarat împotriva primirii de imigranţi, dar a lansat şi primul atac politic, la adresa lui Nicuşor Dan.

Marian Munteanu şi partidul pe care îl va coordona vrea să intre în forţă în politica românească, obiectivul declarat pentru primul test electoral, alegerile parlamentare din toamnă, fiind intrarea în Legislativ şi, dacă e posibil, chiar să ajungă în echipa care face parte din Guvern. „Ne propunem un rezultat care să ne îngăduie o prezenţă semnificativă în Parlament. Un procent rezonabil. Undeva, 8%, 10%, 12%. Compatrioţii noştri vor stabili cât de mult credit ne dau. Să înclinăm balanţa, dacă se poate. În următoarea legislatură va trebui să ne ocupăm şi de proiectul de ţară anunţat. Noi vrem să jucăm un rol“, a declarat Munteanu la evenimentul lansării Alianţei Noastre, flancat de o parte dintre liderii regionali ai partidului. „Dacă e posibil, şi o participare la guvernare“, a plusat cel care în urmă cu patru luni a fost pentru o săptămână candidat al PNL pentru Primăria Capitalei.

Ironiile la adresa lui Nicuşor Dan

Munteanu a respins din start varianta încheierii de alianţe cu alte partide noi, cum e USB-ul condus de Nicuşor Dan, şi chiar a ironizat modul cum ar alege aceste formaţiuni să facă politică. „Alianţa noastră nu face alianţe sau fuziuni, dar nu exclude posibilitatea unor colaborări. Noi vom candida singuri. Vom avea însă dialog şi cu alţii. Eu nu înţeleg un lucru. Am înţeles că Nicuşor Dan a refuzat postul de viceprimar. Atunci, de ce a refuzat să salveze Bucureştiul? România, ca să fie «salvată» are nevoie de seriozitate, competenţă şi patriotism. Ai văzut că nu poţi salva Bucureştiul, vrei să salvezi celelalte judeţe“, a subliniat Munteanu.

Liderul Alianţei Noastre a precizat că va candida pentru demnitatea de senator, fiind pe lista de la Bucureşti, însă nu a menţionat vreun alt lider care să tragă lista şi la ca Camera Deputaţilor. Candidatura efemeră din primăvară l-a convins că e potrivit pentru Capitală, Bucureştiul fiind oraşul de care menţionat că e legat.

Cu un discurs cu tentă naţionalistă, fostul lider al studenţilor a prezentat viziunea sa asupra României. „Un stat puternic în slujba cetăţenilor români, nu a altcuiva. Asta vrem. Nu al unor grupuri cu interese, ci în slujba cetăţenilor. Vrem să ne apărăm familiile, să apărăm pământul, să apărăm resursele. Milioane de compatrioţi au părăsit ţara. Culmea, ni se propune să primim în locul lor imigranţi“, a afirmat Munteanu care a cerut ca românii din Diaspora să revină în ţară.

Patria creştină

Mai mult, liderul Alianţei Noastre a subliniat că partidul pe care-l conduce e unul democratic şi creştin, iar patria în care vrea să trăiască şi în care vrea să joace un rol politic trebuie să fie una creştină. „Din capul locului, vă declarăm că noi vrem să trăim într-o patrie creştină, tolerantă cu toţi cetăţenii ei. Într-o ţară în care fiecare să-şi poate spună convingerile, dar care să-şi păstreze profilul“, a completat fostul lider al studenţilor, a precizat că în prezent românii trăiesc într-o ţară bolnavă, iar el încearcă să aducă soluţii pentru „vindecare“.

Alături de Munteanu, la lansare au fost Ioan Savu, fost revoluţionar la Timişoară, Gavrilă Filichi, fondator al Asociaţiei 15 Noiembrie din Braşov, sau Alin Dragomir, preşedintele Grupului Independent pentru Democraţie. La sfârşitul conferinţei de lansare, Munteanu i-a chemat să facă poze pe toţi cei prezenţi la eveniment, pentru ca momentul să rămână consemnat şi să-şi „aducă aminte cu drag de începutul drumului“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite