Ludovic Orban: Cleptomani comunişti. Vor să naţionalizeze banii din Pilonul II de pensii. Peste şase milioane de români vor rămâne fără pensia suplimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL Ludovic Orban a acuzat, miercuri, guvernul PSD-ALDE că ar vrea să naţionalizeze banii din Pilonul II de pensii. Într-o postare pe Facebook, acesta vorbeşte despre reducerea procentului de contribuţie la pensia privată şi despre o posibilă modificare a legii pensilor care să îi determine pe români să nu mai contribuie la Pilonul II de pensii, rămânând astfel fără pensia suplimentară în ciuda contribuţiilor.

Ludovic Orban a vorbit, miercuri, pe Facebook, despre naţionalizarea banilor din Pilonul II de pensii, sugerând că acesta ar fi planul guvernului PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă. Acesta şi-a început postarea prin expresia „cleptomani comunişti” şi a anunţat că „peste şase milioane de români care muncesc vor rămâne fără pensia suplimentară la care ar fi avut dreptul” după contribuţia avută la Pilonul II.

„CLEPTOMANI COMUNIŞTI. Vor să naţionalizeze banii din pilonul 2 de pensii. Primul pas a fost să reducă de la 5,1 la 3,75 procentul de contribuţie la pensia privată (în loc să crească la 6%, conform legii), iar al doilea pas va fi să modifice legea pensiilor şi să îi determine pe români să nu mai contribuie la pilonul 2 de pensii. Reducerea semnificativă a numărului de contribuabili va determina o lipsă de interes a administratorilor fondurilor private de pensii de a mai gestiona aceste fonduri (pentru că vor deveni nerentabile), iar finalul va fi preluarea de către stat a administrării fondurilor şi tocarea banilor în scopuri electoraliste de moment. Peste 6 milioane de romani care muncesc vor rămâne fără pensia suplimentară la care ar fi avut dreptul ca şi contribuabili la pilonul 2 de pensii. Vor rămâne dependenţi de bunul plac al guvernului în stabilirea cuantumului pensiei. Nu putem accepta aşa ceva! #PSDneVreaDependenţi”, a scris liderul PNL.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite