Liviu Dragnea, atacat din interior. Un deputat PSD a numărat de câte ori şeful său de partid a spus una şi a făcut alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a făcut „o scurtă selecţie“ cu „inconsecveneţele“ şefului său de partid, Liviu Dragnea. Redăm integral postarea lui Liviu Pleşoianu, unul dintre puţinii parlamentari PSD care nu s-au sfiit să comenteze deciziile lui Dragnea.

"Dacă tot spui, ca lider de partid, că anumite iniţiative, critici, luări de poziţie sunt dăunătoare formaţiunii politice pe care o conduci şi, în general, ţării, atunci e bine să te întrebi şi pe tine însuţi cât de mult bine i-au făcut următoarele stridente INCONSECVENŢE propriului partid şi ţării (o scurtă selecţie):

1. DEJA CELEBRA LEGE A GRAŢIERII
Liviu Dragnea, ianuarie 2017: „Dacă în câteva luni de zile, adică probabil până la vară, România nu întreprinde şi nu iniţiază un pachet de măsuri printre care şi legea graţierii, de această amendă nu scăpăm şi, dincolo de amendă, mai este o situaţie - eu am cerut public, azi, ministrului Justiţiei să se spună public câţi romani au murit în închisorile din România, sunt zeci, sunt sute, sunt mii, asta trebuie să se ştie. Ei nu au fost condamnaţi la moarte, sunt membri ai societăţii româneşti care au dreptul la viaţă.”

Liviu Dragnea, mai 2017: „Eu am ridicat această problemă să ne gândim serios dacă această lege a graţierii mai e oportună. (...) Toate aceste teme nu pot fi rezolvate prin legea graţierii. Poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. Trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai e oportună.”

2. „UNICA” PROPUNERE DE PREMIER
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Dacă această propunere de premier (Sevil Shhaideh) va fi refuzată, neexistând niciun motiv constituţional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile şi au majoritate să facă Guvernul, deci nu are rost să venim cu o a doua propunere. Am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte.”

Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Am găsit o soluţie cu un coleg care nu merge la Palatul Victoria ca să-şi facă acolo un pol de putere (Sorin Grindeanu).”

3. SUSPENDAREA... SUSPENDĂRII
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Dacă vom ajunge la concluzia că e bine pentru ţară să-l suspendăm pe Iohannis, nu voi avea nicio ezitare.”

Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Nu sunt iresponsabil, nu suntem iresponsabili să folosim această forţă politică în a face rău sau în a tulbura foarte mult ţara şi vieţile românilor. (...) Noi nu dorim să băgăm Romania într-o criză politică.”

4. DELIMITAREA PRIN... PRELUARE sau UN... „SERVICIU” BUN ASIGURĂ VICTORIA
Liviu Dragnea, decembrie 2016: „Există instituţii în această ţară pe care le respect foarte mult. Dar eu am decis, şi colegii mei mă susţin, mai ales după ce s-a întâmplat ieri şi în ultimele zile, să separăm apele dintre servicii şi partide. Vreau să avem o colaborare instituţională cu toate instituţiile, dar cinstită şi în limitele legii. Cred că va fi sănătos pentru toată lumea.”

Martie 2017: Premierul Grindeanu l-a numit consilier pe generalul SRI Gabriel Stătescu, proaspăt trecut în rezervă. În SRI, Gabriel Stătescu a condus Direcţia pentru comunicaţii şi IT...
Statescu fusese pus în fruntea comunicaţiilor online de Florian Coldea şi promovat în grad, în 2011, de Traian Băsescu...

5. REEVALUĂRI
...Apropo de Băsescu. Un fragment semnificativ din lupta cu Sistemul acestuia:
În doar câteva săptămâni, Oana Schmidt-Hăineală (fost preşedinte CSM în era Băsescu şi personaj foarte important la momentul Referendumului din 2012) a fost dorită şi preluată de către două dintre ministerele cabinetului Grindeanu: la Justiţie, apoi la Interne...

6. NU SUNT DE ACORD SĂ FIU DE ACORD CU CE NU FUSESEM DE ACORD CÂND ERAM DE ACORD...
Liviu Dragnea, februarie 2017 (înainte de decizia ministrului Toader referitor la posibila solicitare de revocare a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr): „Nu împărtăşesc părerea cu privire la demisia lui Kovesi. Nu pentru aşa ceva (Decizia CCR) aş cere demisia cuiva. Noi ca partid nici în campanie, nici după alegeri nu am avut şi nu avem de gând să cerem revocarea celor trei procurori de la DNA, DIICOT şi Parchet General.”

Liviu Dragnea, martie 2017 (după decizia ministrului Toader referitor la posibila solicitare de revocare a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr): „Ieri am fost foarte dezamăgit. Nu am vrut să ies până astăzi. O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu ştiu...”

7. VINUL VECHI E MAI BUN CA PARLAMENTARUL NOU...
Liviu Dragnea, noiembrie 2016, în plină campanie electorală: „Romanii hotarasc prin votul lor. Prima informatie pe care o dau: PSD are pe lista la Camera 84% nume noi, la Senat 85% nume noi, 40% tineri, nume noi fata de cei care erau pana acum. La locale am avut 23 de mii nume noi din 44 mii, peste 50%, din 28 presedinti de Consilii Judeţene, 21 sunt noi, tineri. Poate unii spun că nu contează, dar în realitate contează.”

Liviu Dragnea, mai 2017 (explicând în stil superior-ironic, cu mimică miştocărească, de ce nu îl prea interesează punctele mele de vedere): „E un membru ‚marcant’ şi foarte ‚vechi’... Apreciez ‚foarte mult’, ţin cont ‚ENORM’ de aceste aprecieri, dar nu vreau să le comentez...”.
Carevasăzică, în campanie dă bine să vorbim despre marea reformare prin „oameni noi”, dar apoi clătinăm din cap sictiriţi şi nu comentăm ce zice unul doar pentru că e... „nou”...

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite