Liderii partidelor politice, invitaţi la o dezbatere electorală de două fundaţii germane şi două ONG-uri româneşti. Cine a răspuns solicitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii principalelor partide politice din România au fost invitaţi, în ultima sătămână de campanie, de mai multe fundaţii germane şi ONG-uri autohtone la o dezbatere electorală. Până în prezent au răspuns solicitării doar liderii PMP şi USR, Traian Băsescu, respectiv Nicuşor Dan.

Friedrich Ebert Stiftung (fundaţia social-democraţilor germani), Friedrich Naumann Stiftung (fundaţia liberalilor germani), platforma de dezbateri România Publică şi mişcarea civică Iniţiativa România au lansat o invitaţie preşedinţilor principalelor partide care candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 să participe la o dezbatere electorală cu public în ultima săptămână de campanie

„Au fost invitaţi la dezbatere preşedinţii partidelor care depăşesc pragul electoral în intenţia de vot, conform sondajelor disponibile (Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Uniunea Salvaţi România, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, Partidul Mişcarea Populară şi Uniunea Democrată Maghiară din România). Până la acest moment, echipele de campanie ale Partidului Mişcarea Populară şi Uniunii Salvaţi România au confirmat participarea la dezbatere a domnilor Traian Băsescu, respectiv Nicuşor Dan. În acest moment discutăm sau aşteptăm răspunsuri şi de la celelalte partide“, se arată într-un comunicat al celor patru organizaţii, remis „Adevărul”. 

Organizatorii dezbaterii precizează că în continuare aşteaptă un răspuns şi de alţi lideri politici pentru o discuţie constructivă. „Invităm şi pe această cale preşedinţii acestor partide să accepte, în interes public, participarea la această dezbatere atât de necesară. Alegerile parlamentare sunt importante pentru că acum ne vom decide reprezentanţii şi, implicit, legile şi formula guvernamentală care vor influenţa viaţa şi bunăstarea fiecăruia dintre noi. O dezbatere în această perioadă va permite publicului să cunoască mai bine intenţiile partidelor pentru următoarea legislatură, cât şi argumentele în susţinerea soluţiilor pe care le propun. În aceeaşi măsură, dezbaterea reprezintă o oportunitate pentru partide de a-şi susţine mesajul în faţa românilor şi de a le cere votul“, potrivit aceleiaşi surse.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite