Andrei Chiliman s-a autosuspendat din funcţiile deţinute în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman FOTO Adevărul
Andrei Chiliman FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, liberalul Andrei Chiliman,  a anunţat astăzi pe contul său de Facebook că s-a autosuspendat din funcţiile deţinute în partid.

„M-am autosuspendat atât din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, cât şi din funcţia de copreşedinte al filialei PNL Sectorul 1. Decizia mea este dictată de dorinţa ca implicarea mea într-un dosar penal să nu afecteze imaginea Partidului Naţional Liberal, dar şi de convingerea că decenţa şi bunul-simţ trebuie să guverneze viaţa publică şi comportamentul politicienilor.

Am încredere în Justiţie, am convingerea că voi beneficia de un proces echitabil şi îmi voi susţine dreptatea în faţa procurorilor şi a judecătorilor. Dreptatea se dezbate în faţa magistraţilor, şi nu pe ecranul televizorului“, a scris Chiliman.

Andrei Chiliman, membru al PNL, este primar al Sectorului 1 Bucureşti din iunie 2004, fiind la al treilea mandat. El a fost şi deputat de Bucureşti timp de două legislaturi: 1996-2000 şi 2000-2004.

Chiliman a fost reţinut în dosarul în care este cercetat şi cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu.  Procurorii susţin că Andrei Chiliman ar fi luat un comision de 10% din contractele de reabilitare a blocurilor şi de asfaltare a străzilor din Sectorul 1. Astfel, cel puţin două milioane de euro ar fi ajuns în buzunarele primarului, potrivit omului de afaceri Gheorghe Boeru, abonat la contracte cu Primăria Sectorului 1.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite