Predoiu, validat pentru Capitală: PNL e singurul partid care poate bloca PSD. Gorghiu: Predoiu e susţinut în mod ferm, neechivoc, fără excepţie în interiorul PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatura lui Cătălin Predoiu pentru Primăria Capitalei a fost validată, joi, de BPN al PNL, acesta fiind cel de-al patrulea candidat al liberalilor pentru Bucureşti. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că noul candidat are susţinerea tuturor părţilor din partid, fără a exista voci în dezacord faţă de varianta Predoiu.

UPDATE Cristina Pocora. noul candidat pentru Sectorul 3: Vin foarte hotărâtă şi determinată în această bătălie. Vin foarte hotărâtă să susţin şi să contribui la câştigarea Capitalei şi la Sectorul 3. Vreau ca cetăţenii Sectorului 3 să aibă o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Ne creştem copiii aici, dar în momentul de faţă nu avem un sector aşa cum ar trebui să aibă familiile din Bucureşti.

Îl invit pe domnul Negoiţă, încă de pe-acum, să iasă din ascunzătoare. Au auzit că a mers pe ascuns să-şi depună candidatura. Să vină şi să discutăm deschis despre mandatul domniei sale şi despre planurile de viitor. Să discutăm despre raportul Curţii de Conturi privind cheltuirea banului public, în Sectorul 3, sub mandatul său. Dacă cumva nu poate şi îi este frică, aş putea să discut acest subiect cu doamna Firea dacă este, desigur, disponibilă.

UPDATE Cătălin Predoiu: Am fost onorat astăzi să primesc votul de validare pentru Primăria Generală. Vă asigur de determinarea mea totală pentru a câştiga această competiţie. Suntem mai puternici pentru că suntem o echipă. Nu ne jucăm cu această campanie, nu ne jucăm cu Bucureştiul. Vom lupta ca să câştigăm. La fel ca în 2014.  

Am dat dovadă că suntem un partid viu, fără ascunzişuri. Am dezbătut probleme transparent şi am găsit cea mai bună soluţie atunci (n.r. -2014). Am găsit şi astăzi soluţia la o problemă apărută pe parcurs, dincolo de voinţa partidului. Cred în victoria noastră şi fac un apel către toţi simpatizanţii şi membrii PNL să se mobilizeze într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, nu doar pentru soarta Bucureştiului, ci şi pentru soarta democraţiei în România. De rezultatul alegerilor în Bucureşti va depinde în mare măsură cine va conduce Guvernul, din Palatul Victoria, după alegerile din toamnă.

 Ar fi o catastrofă pentru România să-i vedem din nou la Victoria pe Dragnea, pe Ponta, pe Zgonea, e Şova, pe toţi cei care au blocat mersul democratic şi spre prosperitate al României. Ne vom bate pe viaţă şi pe moarte nu doar pentru Bucureşti, dar şi pentru soarta democraţiei în România

Dacă contracandidaţii noştri vor înţelege să poarte o dezbatere civilizată, atunci bucureşteii vor avea dezbaterea pe care şi-o vor dori, legată de soluţiile şi problemele oraşului. 

Aş vrea să adresez un mesaj pentru întreg electoratul. Să înţeleagă că în ultimii ani dezvoltarea administraţiei a fost stopată de o administraţie coruptă. PNL este singurul partid care poate bloca PSD. Le adresez invitaţia să se pregătească pentru un vot util. Să dea un vot util, un vot care să oprească PSD-ul. Să dea votul pentru PNL.

UPDATE Vasile Blaga, copreşedinte PNL: „„Azi am validat candidatura lui Predoiu, în unanimitate, pentru funcţia de primar al municicipiului Bucureşti. De asemenea, la Sectorul 3, am validat candidatura doamnei deputat Cristina Pocora“, a spus Blaga“, a spus Blaga

UPDATE Alina Gorghiu, copreşedinte PNL: Concluzia e una singură. Domnul Predoiu e în mod ferm susţinut de toţi membrii PNL. E un adversar redutabil pentru PSD pentru că transmite tot ceea ce nu transmite PSD-ul prin candidaturile pe care oferă bucureştenilor.  Are viziune pentru Bucureşti, integritate şi seriozitate.

Vom demonstra acest lucru şi pe parcursul campaniei electorale. Prioritatea e să mutăm discuţia publică pe proiectul pentru Bucureşti. În scurt timp, Cărălin Predoiu şi candidaţii la sectoare vor veno să anunţe aceste soluţii pentru campanie. 

Am două lucruri să vă mai spun. Unul, e data de 4 mai. O dată importantă pentru PNL. Nu are importanţă cine a făcut sesizare, ce instanţă a acceptat-o. E o dată care nu are relevanţă doar pentru PNL, ci relevanţa e raportată la sistemul democratic de alegeri din România. Sunt sigur că data de 4 mai va fi un succes. 

Al doilea lucru, o declaraţie a ministrului Muncii în care spune că Guvernul va găsi surse de finanţare pentru legea privind indemnizaţia mamelor.

UPDATE „Am primit în unanimitate votul colegilor din organizaţia PNL Bucureşti”, a anunţat Predoiu după şedinţa Biroului Politic al PNL Bucureşti. Întrebat dacă Teodor Atanasiu rămâne şef de campanie electorală, Predoiu a afirmat că atât Teodor Atanasiu, cât şi Cristian Buşoi vor rămâne alături de el şi vor organiza împreună campania electorală în acest moment fiind nevoie de unitate.

Preşedintele PNL Bucureşti a mai spus că a avut în cursul zilei o discuţie cu Ciprian Ciucu. ”Vom avansa pe direcţia anunţată, un tandem cu domnul Ciucu în calitate de viceprimar”, a declarat preşedintele organizaţiei PNL el adăugând că Ciucu urmează să se înscrie în PNL.


Cătălin Predoiu este al patrulea liberal nominalizat de către partid, după europarlamentarul Cristian Buşoi, deputatul Ludovic Orban şi Marian Munteanu. Ultimul şi-a anunţat miecuri retragerea ca urmare a acuzaţiilor venite din partea societăţii civile privind o sensibilitatea pentru mişcarea legionară 

Marian Munteanu a anunţat că renunţă la intenţia de a candida pentru Primăria Generală din partea PNL invocând lipsa unei echipe de candidaţi la primăriile de sector care să-l susţină fără rezerve şi acuzaţiile la adresa sa, pe care le consideră fără temei.„Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea aşa cum ar fi trebuit - unii s-au demobilizat, alţii au dat credit unor acuzaţii, s-a ajuns ca primari candidaţi să se desolidarizeze de campania mea (...) În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, este datoria mea să acţionez astfel încât sa nu contribui la adâncirea unor disensiuni", a mai spus Marian Munteanu, care le-a mulţumit membrilor PNL care nu s-au lăsat influenţaţi.

Fostul candidat liberal a arătat că risca să candideze fără a avea o echipă unită în spatele candidaturii sale. „Din păcate, a fost dificil să găsim o formulă de unitate. În consecinţă, am consimţit în urma acestor discuţii să îmi retrag candidatura. Am acceptat această chestiune şi sunt convins că PNL va găsi o soluţie pentru a păstra unitatea acestei echipă la Bucureşti şi pentru a oferi bucureştenilor un concurent bun şi câştigător”, a declarat Marian Munteanu.

Liderul PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a anunţat, imediat după retragerea lui Munteanu, că este noul candidat al PNL la Primăria Capitalei. „Am decis să îmi asum candidatura pentru Primăria Capitalei (...) Mă angajez în faţa bucureştenilor că voi concura cu toată energia", a anunţat preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite