UPDATE Liberalii, convocaţi în şedinţă de Antonescu. Stroe: „MAI nu poate susţine descentralizarea, proiectul nu a fost transmis ministerului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Mediafax

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a organizat o şedinţă la care a solicitat prezenţa miniştrilor liberali, dar şi a altor membri din conducerea formaţiunii.

UPDATE Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, după încheierea şedinţei liderilor PNL, că discuţia referitoare la descentralizare va avea loc în momentul în care se va stabili o şedinţă oficială a USL.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat dezacordul în legătură cu anumite aspecte ale proiectului.

„Imaginaţi-vă că, aşa cum v-am spus, România e o ţară sărăcuţă şi nu poate avea şapte-opt centre de comandă pentru situaţii de urgenţă. Tot sistemul trebuie să participe. Or, fiind dedublat de la comandă centrală, nu mai e eficient.  Avem două-trei sute de oraşe, ce facem dacă împărţim poliţia ?“, a mai spus Stroe.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Interne, proiectul de act normativ privind descentralizarea, asumat de Liviu Dragnea, nu a fost transmis instituţiei coordonate de Radu Stroe.

„MAI  apreciază că ideea descentralizării se poate materializa numai în urma unor consultări cu toate ministerele, instituţiile publice,organismele abilitate şi partenerii sociali, respectiv organizaţiile profesionale sau sindicale“, se arată în comunicatul care precizează că proiectul trebuia trimis la minister, „cu atât mai mult cu cât, în situaţia unei asemenea iniţiative legislative, MAI ar trebui să fie co-iniţiator“.

„În aceste condiţii, MAI nu poate susţine o astfel de viziune asupra descentralizării, neasumată de altfel nici de către Guvernul României“, se mai spune în comunicat.

Printre cei prezenţi la şedinţă se numără fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, dar şi ministrul Culturii, Daniel Barbu. În schimb, lipseşte ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Pe agenda liberalilor se află atât proiectul regionalizării, cât şi cel al descentralizării, după ce vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că încă aşteaptă din partea acestora un punct de vedere asupra proiectului de lege privind regionalizarea.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Dragnea a dat şi un termen liberalilor, aceştia urmând să se pronunţe asupra regionalizării preliminare până la data de 15 octombrie. Totodată, Dragnea a mai spus, marţi, că este anormal, în opinia sa, ca PSD şi PNL să aibă proiecte diferite în ce priveşte regionalizarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite