Lecţie pentru Dragnea. Socialiştii germani s-au opus ca liderul partidului să ajungă ministru de Externe, pentru că şi-ar fi încălcat cuvântul dat în campanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz, preşedintele socialiştilor germani
Martin Schulz, preşedintele socialiştilor germani

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan, fost consilier în Parlamentul Germaniei, povesteşte, pe Facebook, că Martin Schulz, liderul socialiştilor germani, a fost blocat de propriul partid pentru a ocupa funcţia de ministru de Externe. Motivul? Schulz şi-ar fi încălcat o promisiune dată înainte de alegeri.

„La încheierea negocierilor pentru formarea Guvernului în Germania, preşedintele SPD, Martin Schulz, îşi anunţase intenţia de a deveni ministru de externe în viitorul cabinet condus de cancelarul Angela Merkel. Astfel, încălca promisiunea făcută înainte de alegeri de a nu accepta nicio poziţie într-un guvern condus de Angela Merkel, în cazul în care creştin-democraţii câştigă alegerile. Această nouă intenţie a preşedintelui SPD s-a lovit de opoziţia fermă a propriului său partid. Din acest motiv, la doar o zi după ce şi-a anunţat dorinţa de a intra în Guvern, Martin Schulz a spus că renunţă la această idee. Cuvântul dat trebuie respectat şi este foarte bine ca, atunci când un politician vrea să nu-şi respecte cuvântul, să fie tras de mânecă de propriul partid“, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

„Renunţ la intrarea mea în Guvernul federal“, a anunţat Martin Schulz într-un comunicat. Schulz încearcă astfel să calmeze spiritele în interiorul taberei sale, unde au existat critici la adresa rolului său în viitorul guvern Merkel, şi să înlesnească aprobarea acordului de guvernare dintre social-democraţi şi conservatori.

Conservatorii Angelei Merkel şi Partidul Social Democrat (SPD) au încheiat, miercuri, un acord de guvernare, negociatorii convenind asupra împărţirii ministerelor cheie, una dintre ultimele obstacole din calea formării unui guvern. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite