VIDEO Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut în Cimitirul Militar Arlington din Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită în Statele Unite, Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut în Cimitirul Militar Arlington din Washington. 21 de salve de tun au fost trase pentru a onora prezenţa şefului de stat român.

Klaus Iohannis a fost primit cu onoruri militare la Cimitirul Militar Arlington. 21 de salve de tun au fost trase în timpul ceremoniei, fiind cel mai improtant onor militar dat pentru o personalitate politică. Potrivit cutumei, 21 de salve de tun sunt trase în momentul unor ceremonii la care participă preşedintele Statelor Unite ale Americii, şefi ai unor state sau monarhi. 

„Depunerea coroanei de către Preşedintele României în cadrul unei ceremonii solemne a reprezentat un omagiu adus memoriei şi eroismului personalului militar american angajat în susţinerea, cu preţul vieţii, a păcii, libertăţii şi democraţiei în Europa şi în întreaga lume şi a marcat recunoaşterea sacrificiului suprem al generaţiilor de militari americani căzuţi pe fronturile din cele două războaie mondiale şi din alte conflicte“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale în care e precizat faptul că Iohannis a fost condus la Monumentul Soldatului Necunoscut de generalul maior Michael Howard, comandantul districtului militar Washington.

Seful statului se află, începând de duminică, într-o vizită de 6 zile în Statele Unite. Vineri va fi primit la Casa Albă de preşedintele american Donald Trump.

De asemenea, în această seară liderul de la Palatul Cotroceni va avea o întrevedere cu directorul CIA, Mike Pompeo. Mai precis, de la ora 21.00, ora României, e programată această întrevedere.

Iohannis a primit, marţi, din partea Forumului Global American Jewish Committee (AJC), distincţia „Light Unto the Nations“, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei, care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul international important în domeniul păcii, securitătii, democraţiei, promovării valorilor umane.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite