Istoria PNL aruncată la coşul de gunoi. Ipochimenul Răzvan Sava, garantat de Piedone

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razvan Sava un liberal care a simţit nevoia să fie garantat de un urmărit penal
Razvan Sava un liberal care a simţit nevoia să fie garantat de un urmărit penal

În urmă cu 150 de ani, printr-o mişcare politică de excepţie, Ion C. Brătianu reuşea să-l aducă în ţară pe principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, inaugurând nu numai cea mai lungă domnie a unui suveran român, dar şi procesul de modernizare şi transformare a României într-un stat modern, conectat la civilizaţia europeană.

Istoria PNL a fost astfel legată, inseparabil, de ideea de monarhie şi de modernizare, de transformare, uneori forţată, dar necesară, a mentalităţilor fanariote puternic înrădăcinate în societatea românească în decursul unui secol (1714 – 1821).

La 150 de ani distanţă, urmaşii lui Ion C. Brătianu aruncă la coş întreaga lui construcţie politică, şi pactizează cu un demn urmaş al fanarioţilor, Cristian Popescu Piedone. Un personaj caragielesc, un fost ospătar, care şi-a luat diploma de bacalaureat la 32 de ani, la liceul „Dimitrie Gusti“ din Capitală, instituţie de învăţământ devenită cunoscută în toată ţara după fraudele de la examenul de bacalaureat.

După 150 de ani de involuţie politică, Piedone este pus alături de principele Carol în istoria PNL de ipochimenul Răzvan Sava, un individ ajuns mai mult sau mai puţin întâmplător într-o funcţie importantă a ţării, cea de primar general interimar al Capitalei.

Nu este greu de înţeles de ce Răzvan Sava s-a dezbrăcat de ultima fărâmă de demnitate pentru a solicita firmanul de la Piedone: vrea să fie primar la Sectorul 4. Pentru acest lucru, Răzvan Sava este dispus să calce inclusiv peste mormintele celor 64 de victime ale tragediei de la Colectiv, nu numai peste istoria PNL şi pe memoria lui Ion C. Brătianu. În delirul lui electoral, acest individ, Răzvan Sava, consideră că a făcut o mare mişcare politică prin înţelegerea cu Cristian Popescu Piedone, pe care a anunţat-o cu surle şi trâmbiţe, însă, în realitate el bate încă un cui în sicriul PNL. Un candidat PNL garantat de un urmărit penal este, într-adevăr, un mare „câştig“ politic.

Cum de a ajuns un astfel de individ să candideze la Primăria Sectorului 4 din partea PNL este un lucru care dă, din păcate, măsura valorii actualei conduceri a acestui partid. După nominalizarea lui Marian Munteanu şi pactizarea cu Piedone, ne întrebăm, în mod sincer, ce surprize ne mai poate oferi PNL? Cât de jos sunt capabili co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga să coboare standardele PNL în materie de candidaţi şi înţelegeri electorale? După înţelegerea cu Piedone de ce n-ar urma şi una cu Victor Ponta, care râvneşte la şefia Camerei Deputaţilor?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite