Iohannis, la reuniunea PPE: După 30 de ani de la căderea comunismului am adus Europa acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis. FOTO presiedency.ro
Klaus Iohannis. FOTO presiedency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, joi, la Summitul PPE de la Sibiu, faptul că în România şi Europa a putut fi observat un asalt asupra statului de drept şi sunt lideri politici, acuzaţi de furt din banii statului român sau bani europeni. De asemenea, acesta a subliniat că după 30 de ani de la căderea comunismului „Europa a fost adusă acasă“.

„Momentul e unul istoric pentru România. După 30 de ani de la căderea comunismului am adus Europa acasă, aici, în Româmnia“, a declarat Klaus Iohannis

„Am asistat în România la un asalt asupra statului drept. Sunt forţe politice cu lideri care vor să fie deasupra legii“, a declarat şeful statului, care a subliniat că unii dintre aceştia au furat din banii statului român sau din banii europeni. 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a explicat importanţa discuţiilor despre statului de drept. „Apărarea statului de drept a devenit o sintagmă care se aude tot mai des în Europa. E misiunea noastră să le explicăm cetăţenilor că nu e vorba de retorică politică, că de ea depinde viaţa de zi cu zi“, a completat Klaus Iohannis. 

Şeful statului a vorbit mult şi despre importanţa alegerilor din 26 mai. „Aceste alegeri sunt despre a rămâne uniţi şi solidari, de a apăra valorile fundamentale ale UE. Lupta împotriva celor care nu au niciun fel de soluţii, dar îţi ascut incompetenţa sub slonuri populiste sau extremiste, noi avem datoria să o câştigăm“, a mai afirmat Iohannis.  

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite