Cine sunt oamenii pe care Iohannis şi Cioloş i-au propus în conducerea TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis le propune pe Christel Ţopescu şi pe Ana Maria Sandu, ambele angajate în TVR, în Consiliul de Admnistraţie al Societăţii Române de Televiziune.

UPDATE Propunerea Guvernului pentru CA este George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24.

„În temeiul prevederilor articolului 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului următoarele propuneri de candidaţi pentru Consiliul de administraţie al Societăţii Române de Televiziune: Doamna Christel Ţopescu, în calitate de membru titular; Doamna Ana Maria Sandu, în calitate de membru supleant“, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc, luni, la prânz, unul din subiectele discutate urmând a fi calendarul exact al audierilor candidaţilor pentru funcţiile de membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, precum şi cel al votului din plen, preconizat a avea loc marţi.

Christel Ungar-Ţopescu (50 de ani), soţia comentatorului sportiv Cristian Ţopescu, a realizat la TVR una din cele mai longevive producţii ale postului public: emisiunea în limba germană.

Presa a scris că Ţopescu a fost recrutată de Securitate pe data de 7 februarie 1987, în perioada în care era studentă la Facultatea de Filologie din Iaşi, pentru "supravegherea informativă a colegilor de facultate şi pentru cunoaşterea activităţii unui lector german", potrivit CNSAS. Ţopescu a preluat numele conspirativ "Laura". 

CNSAS a descoperit că "Laura" a furnizat infomaţii Securităţii, care au fost consemnate de un ofiţer. "Sursa ne-a informat că a discutat cu învăţătoarea B.A., care şi-a manifestat intenţia de a pleca în RFG. Scopul călătoriei era de a efectua un consult medical. Aceasta şi-a manifestat neîncrederea că i se va aproba paşaportul, afirmând că în urmă cu cinci ani a fost în RFG, de unde a venit cu o întârziere de câteva luni", este una din notele-raport. Chiar dacă planează mai multe suspiciuni asupra lui Christel Ţopescu, CNSAS a stabilit că soţia lui Cristian Ţopescu nu a colaborat cu Securitatea.

Ana Maria Sandu este scriitoare şi redactor la revista „Dilema veche”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite