Iohannis pleacă la Bruxelles săptămâna viitoare. Cu cine se întâlneşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să se întâlnească joi, al Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Aceasta va fi prima vizită externă a preşedintelui Iohannis de la preluarea mandatului.

Întrevederea figurează pe agenda activităţilor pentru săptămâna viitoare ale membrilor CE, unde, la ziua de joi, se menţionează că preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, îl primeşte pe preşedintele României, Klaus Iohannis.

În cursul vizitei la Bruxelles, Iohannis urmează să aibă şi întâlniri cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Iohannis a declarat, în deschiderea întâlnirii de joi cu premierul Victor Ponta, la care au participat şi miniştrii Mircea Duşa, Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici, că a dorit să aibă o discuţie pentru pregătirea deplasării pe care o va face săptămâna viitoare la Bruxelles.

Potrivit înregistrării video transmise de Administraţia Prezidenţială, şeful statului a menţionat că la Bruxelles se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Consiliului European şi cu secretarul general NATO, precizând că problemele care se discută acolo ţin de buget, dar şi de absorbţia fondurilor europene. Potrivit comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale, temele principalele de discuţie au fost situaţia execuţiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Apărare în 2015 şi perspectivele pentru următorii doi ani, precum şi stadiul demersurilor întreprinse de Guvern pe lângă partenerii externi în vederea majorării deficitului bugetar astfel încât să se facă o eventuală alocare suplimentară de 0,3% din PIB în anul 2015 pentru finanţarea cheltuielilor militare. Alte teme abordate în cadrul întâlnirii au fost stadiul atragerii de fonduri europene, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a absorbţiei acestor fonduri”, a menţionat sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite