Iohannis, mesaj pentru românii din diaspora: „Nu vă pierdeţi răbdarea din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să staţi la cozi uriaşe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Guvernului să găsească o soluţie astfel încât românii din diaspora să poată vota. În prezent, sunt cozi imense în străinătate cu români care aşteaptă de 5-6 ore să voteze la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe Justiţie.

„Dragi români, oriunde aţi vota, în orice oraş al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeţi răbdarea, nu renunţaţi la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să staţi la cozi uriaşe pentru a vă exercita un drept constituţional. Vă mulţumesc pentru că vreţi să faceţi o Românie mai bună! Solicit autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgenţă soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota astăzi!“, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook. 

Cozi la secţiile de votare din mai multe oraşe importante din UE. Românii s-au aşezat la rând pentru a vota la alegerile europarlamentare şi la referendumul pe justiţie. Românii din diaspora s-au mobilizat de la prima oră a dimineţii la secţiile de vot organizate în străinătate. Cei care au mers la vot au postat pe reţelele de socializare fotografii şi videoclipuri cu cozile formate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite