Iohannis, mesaj de condoleanţe pentru Macron după atacul criminal de la Strasbourg. Bilanţul victimelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj  de condoleanţe preşedintelui franez Emmanuel Macron, în urma atacului armat care a avut loc la Strasbourg. Marţi seara, în jurul orei 20.00, un individ înarmat cu o armă automată a pătruns în perimetrul Târgului de Crăciun desfăşurat în centrul oraşului francez Strasbourg, şi a deschis focul în mulţime. Cel puţin 15 persoane au fost împuşcate: trei au murit, iar alte şase sunt grav rănite.

„Am aflat cu profundă indignare despre tragicul atac armat care a avut loc în seara zilei de 11 decembrie 2018 în centrul oraşului Strasbourg, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi. Doresc să transmit, în numele poporului român şi al meu personal, condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor răniţi.”, se arată în mesajul Preşedintelui României.

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat, totodată, compasiunea şi solidaritatea poporului român cu suferinţa prin care trece în acest moment naţiunea franceză, subliniind că România este alături de Franţa în lupta împotriva celor care atentează la viaţa oamenilor nevinovaţi şi la modul de viaţă al societăţilor noastre.

Şi premierul Viorica Dăncilă condamnă, într-o postare pe Twitter, atacul armat de la Strasbourg. „Am fost profund întristată de informaţiile îngrozitoare de la Strasbourg. Condamn cu fermitate acest atac asupra oamenilor nevinovaţi care voiau doar să viziteze târgul de Crăciun. Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor", a scris premierul.

Autorul atacului armat de marţi seara în apropierea târgului de Crăciun din Strasbourg este un bărbat în vârstă de 29 de ani şi se află pe o listă de supraveghere a serviciilor de securitate internă din Franţa, fiind suspectat că prezintă un risc pentru securitate, au anunţat autorităţile citate de Reuters.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite