Iohannis merge luni în Parlament. De ce au ieşit parlamentarii PSD din sală la discursul precedent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată omagierii Regelui Mihai, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Şedinţa solemnă comună va beneficia de prezenţa parlamentarilor români – senatori şi deputaţi, precum şi a invitaţilor de onoare: Preşedintele României, Primul Ministru al României, foştii preşedinţi ai României, Custodele Coroanei Regale, membrii Familiei Regale, membrii Guvernului României, Preafericitul Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanţi ai Academiei Române, parlamentari şi miniştri din Republica Moldova, coprul diplomatic acreditat la Bucureşti, alţi invitaţi”, se arată în memorandumul semnat de către preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Regele Mihai a încetat din viaţă, marţi, la ora 13.00, la reşedinţa sa din Elveţia, a anunţat Casa Regală a României. Aeronava cu trupul monarhului va sosi în România miercurea viitoare, 13 decembrie, la ora 11.00, înmormântarea urmând să aibă loc pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş.

Klaus Iohannis a mai mers în Parlament de două ori în acest an. În luna februarie, acesta a ţinut un discurs în contextul adoptării OUG 13 de Guvernul Grindeanu. Parlamentarii PSD şi ALDE au ieşit din sala de plen în momentul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că PSD trebuie să vină cu o soluţie pentru rezolvarea crizei aparute în urma adoptării OUG 13.

Al doilea moment în care Klaus Iohannis a mers şi a vorbit în Parlament s-a petrecut în mai, cu prilejul vizitei preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite