Iohannis îl critică pe premierul maghiar Orban pentru prietenia arătată Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Germania, a acordat un interviu postului de radio ARD . În cursul interviului, Iohannis l-a criticat pe premierul maghiar Viktor Orban pentru atitudinea prietenoasă arătată Rusiei.

În opinia preşedintelui României, statele europene trebuie să aibă o politică unitară în ceea ce priveşte Rusia. În acest context, el promite că, în caz de nevoie, România va susţine sancţiuni mai puternice împotriva Moscovei, relatează Radio France Internationale.

„România a sprijinit de la bun început sancţiunile împotriva Rusiei. Vom merge mai departe alături de partenerii noştri europeni“, a spus Iohannis. El a arătat că România nu este ameninţată direct de Rusia, dar se află într-o poziţie geografică „expusă“.

Preşedintele a vorbit şi despre aderarea României la Spaţiul Schengen şi a subliniat că „România îndeplineşte criteriile tehnice din 2011, aşa că a sosit momentul să abordăm problema foarte concret“.

Citeşte şi:

Corespondenţă de la Berlin. Klaus Iohannis discută azi cu Angela Merkel despre aderarea României la Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, la Berlin, cu omologul său german Joachim Gauk, cu cancelarul Angela Merkel, şi cu preşedintele Bundestag-ului, Norbert Lammert. Discuţiile vor viza aderarea României la spaţiul Schengen şi întărirea graniţelor UE în estul Europei. „Adevărul” va transmite în format livetext toate întâlnirile preşedintelui Iohannis din această zi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite