Iohannis îi răspunde lui Dragnea: „Regionalizarea nu se face anul acesta şi, probabil, nici anul viitor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că regionalizarea nu poate avea loc anul acesta şi este puţin probabil să aibă loc anul viitor, întrucât, în prealabil, trebuie modificată Constituţia.

„Nu vom avea regionalizare nici anul acesta, nici anul viitor, fiindcă nu vom avea Constituţie modificată sau, cel puţin, asta este extrem de puţin probabil“, a declarat Iohannis, marţi, într-o conferinţă de presă.

Totodată, el a menţionat că, momentan, trebuie să se finalizeze discuţia în ce priveşte numărul regiunilor de dezvoltare, deoarece nu s-a ajuns la un acord în interiorul formaţiunii.

„Nu avem un punct de vedere comun, sunt păreri diferite la multe capitole şi nu am considerat că, în această fază, este obligatoriu să forţăm ajungerea la o concluzie doar ca să avem una. După părerea noastră, regionalizarea nu se va petrece nici în anul acesta, nici în anul următor. Şi atunci nu suntem în niciun caz sub presiunea timpului şi decât să venim cu o concluzie preliminară care nu ne reprezintă, mai bine venim cu o concluzie finală care este bine gândită şi care necesită un pic mai mult timp de dezbatere şi de gândire“, a mai spus Klaus Iohannis.

La rândul lui, liderul PNL Crin Antonescu s-a pronunţat asupra solicitării lui Liviu Dragnea şi a dat asigurări că formaţiunea sa îi va transmite acestuia un punct de vedere, însă a evitat să menţioneze o dată limită. 

„O să dăm un punct de vedere. Că o fi pe 15, că o fi pe 16, o să vedem“, a mai spus Antonescu.

Anterior, vicepremierul Liviu Dragnea declarase că liberalii au termen până la 15 octombrie să se pronunţe asupra unui proiect de regionalizare preliminară.

După această dată, potrivit informaţiilor transmise de Mediafax, Dragnea doreşte să înainteze Guvernului proiectul de lege.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite