Iohannis i-a transmis condoleanţe preşedintelui Sergio Mattarella, după cutremurul care a afectat Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis, miercuri, un mesaj de condoleanţe omologului său italian, Sergio Mattarella, după ce un seism a provocat moartea a 63 de persoane în câteva localităţi din centrul Italiei.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul care a afectat centrul Italiei în cursul nopţii de 23 spre 24 august, soldat cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, răniţi, persoane dispărute sau evacuate, importante pagube materiale. Din păcate, acest cutremur de magnitudine importantă ne readuce în memorie un alt eveniment tragic din istoria recentă a Italiei, seismul din oraşul Aquila din 2009”, precizează preşedintele României în mesajul cptre omologul său.

Liderul de la Palatul Cotroceni şi- a exprimat solidaritatea românilor faţă de poporul italian şi a transmis urări de însănătoşire grabnică pentru cei răniţi.

Cel puţin 63 de persoane au murit în urma seismului de miercuri dimineaţă, din Italia, relatează postul de televiziune RAI News, precizând că nu există un bilanţ oficial. Potrivit postului de televiziune, cele mai multe decese,  cel puţin 35 , s-au înregistrat la Amatrice, iar alte 11 la Accumoli, potrivit News.ro.

Satul Amatrice, cel mai puternic afectat de seismul de miercuri dimineaţă, din centrul Italiei, nu mai este alimentat cu energie electrică, iar jumătate dintre clădiri au fost distruse complet, a declarat primarul Sergio Perozzi, într-un interviu telefonic pentru Rai News24, citat de aceeaşi sursă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite