Iohannis: Fac un ultim apel către Ponta, să convoace Parlamentul şi să picăm legea amnistiei şi a graţierii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a solicitat joi dimineaţă contracandidatului său la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, să convoace Parlamentul pentru a da curs cererilor din partea Justiţiei, dar şi pentru a respinge legea amnistiei şi a graţierii, care este, în prezent, blocată în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

„Există o temă publică foarte importantă pe care am prezentat-o deja aseară, cea cu legea amnistiei şi graţierii. L-am invitat pe contracandidatul meu Victor Ponta ca împreună să convingem Parlamentul să se întrunească Camerele mâine, să se ia în dezbatere legea amnistiei şi graţierii şi solicitările de încuviinţare din partea Justiţiei. Le solicit domnului Zgonea, domnului Tăriceanu şi domnului Ponta să fie de acord ca astăzi să se întrunească Birourile să convoace Parlamentul, să se dezbată legea amnistiei şi să fie picată“ a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

„De asemenea, mâine să fie luate în discuţie cererile de încuviinţare, să fie încuviinţate acestea toate, indiferent de culoarea politică a celor vizaţi. Trebuie să dăm un semnal românilor că ambii candidaţi vor stat de drept. Este ultimul moment în care, domnule Ponta, trebuie să demonstraţi că putem face ce trebuie pentru a pune în practică aceste lucruri“, a mai spus candidatul ACL.

El a vorbit şi despre alegerile din diaspora şi a precizat că, potrivit Biroului Electoral Central, se pot înfiinţa secţii suplimentare de votare în străinătate.

„Un al doilea subiect se referă la alegeri. BEC a reconfirmat că, da, se pot înfiinţa secţii de votare suplimentare în diaspora dacă se doreşte acest lucru. Chemaţi-l pe ministrul de Externe, băgaţi-l în viteză să rezolve aceste probleme şi, bineînţeles, l-am prins iar pe Ponta cu minciuna. Am primit un SMS, vă amintiţi la o dezbatere, a spus Ponta că mi-a dat lecţii cu Germania. Că sunt cinci secţii de votare şi nu se pot face altele. Mi-a scris cineva din Germania, în limba germană. Zice că e suficientă o solicitare oficială, fără nicio problemă şi cu sprijin logistic din partea autorităţilor se pot amenaja secţii suplimentare. Ministerul de Externe din Berlin a informat acum câteva zile la Bucureşti, dar nu s-a solicitat nimic. Am confirmări din partea mai multor primării din Germania că se pot înfiinţa secţii de votare. E un SMS din partea unui deputat în Parlamentul Germaniei. Dacă mai veniţi tot cu hârtiuţe, faceţi copiuţe ca lumea!“, a încheiat Iohannis.

Citeşte şi:

A doua confruntare Ponta-Iohannis, la B1TV: Iohannis: Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus premier? Pe mine m-a refuzat

Prezidenţiabilii Victor Ponta şi Klaus Iohannis s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. Cei doi contracandidaţi s-au atacat pe temele plagiatului şi incompatibilităţii şi au pus pe tapet numele parlamentarilor PNL şi PSD care au probleme cu legea. Un alt schimb acid de replici a fost pe tema retrocedărilor de la Sibiu.

Adevărul Live, Monica Macovei, despre confruntarea Ponta-Iohannis: L-aş fi făcut knockout pe Ponta

La o zi după prima confruntare televizată dintre finaliştii la prezidenţiale, Monica Macovei a comentat prestanţa celor doi contracandidaţi şi a oferit câteva recomandări candidatului Klaus Iohannis pentru viitoarele confruntări televizate.

Reacţii după a doua dezbatere. „O confruntare mai echilibrată. Iohannis, mai combativ. Ponta, defensiv“

Candidaţii la preşedinţia României, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, s-au întâlnit, miercuri seară, în cea de-a doua confruntare electorală, găzduită de B1TV. După ce dezbaterea de la Realitatae TV l-ar fi scos câştigător pe Victor Ponta, seara de miercuri a egalat balanţa între cei doi prezidenţiabili, spun analiştii politici şi bloggerii adevarul.ro.

Alegeri prezidenţiale 2014. Dragnea acuză ACL că în turul I a dat mită electorală

Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat, miercuri seară, cu numai o oră înainte de a doua dezbatere Ponta-Iohannis, un filmuleţ în care apar câteva persoane care primesc bani după ce ies dintr-o secţie de votare din Alexandria.

EXCLUSIV „O minciună cruntă“. Un deputat din Bundestag afirmă că românii din Germania pot vota şi în afara consulatelor şi a ambasadelor

Victor Ponta a declarat, în dezbaterea cu Klaus Iohannis, că legislaţia germană nu permite organizarea de secţii de vot în alte locuri decât consulate şi ambasade. „Este o minciună cruntă”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul” Bernd Fabritius, parlamentar german, care a transmis şi că Ministerul German de Externe a contactat recent Bucureştiul pentru a-l informa că are dreptul să ceară secţii în alte locuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite