Iohannis cere să fie implicat în selecţia viitorului comisar european al României, după eşecul Plumb: Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului  Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului să facă urgent o nouă propunere pentru funcţia de comisar european din partea României, însă numai după consultarea Parlamentului şi a Cotroceniului. „Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poţi promova oameni în funcţii de conducere pe baza recomandărilor de partid şi a prieteniilor“, susţine Iohannis.

„Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eşec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenţei premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poţi promova oameni în funcţii de conducere pe baza recomandărilor de partid şi a prieteniilor. I-am transmis explicit prim-ministrului încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplineşte criteriile de integritate şi profesionalism. Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European şi premierul avea obligaţia să îl evite. Iată că această atenţionare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică.

Audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepţională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD.

Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgenţă nominalizarea doamnei Plumb pentru funcţia de comisar european. PSD exportă incompetenţa peste graniţele ţării prin acţiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja ţării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgenţă o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Preşedintelui României şi cu avizul Parlamentului.

În vară, şeful statului i-a transmis Vioricăi Dăncila să nu o propună pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european pentru că riscă să fie respinsă de Parlamentul European. Dăncila nu a ţinut cont. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite