Ioan Iovescu vrea să candideze la şefia UNPR. Ce schimbări vrea să facă senatorul dacă este ales preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Ioan Iovescu. FOTO Adevărul
Senatorul Ioan Iovescu. FOTO Adevărul

Senatorul UNPR Ioan Iovescu şi-a anunţat, marţi, intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al partidului, precizând că doreşte să schimbe denumirea formaţiunii în Alianţa Creştină de Centru (ACC).

„Am fost în PPDD şi am vrut să candidez la preşedinţia PPDD, mi se pare normal să urmez fuziunea şi să doresc la alegerile acestea să candidez pentru funcţia de preşedinte UNPR, ţinând cont şi de faptul că cei mai mulţi parlamentari provin din PPDD”, a declarat Ioan Iovescu, într-o conferinţă de presă.

Iovesc a susţinut că nu poate accepta ca într-o cursă pentri şefia unui partid să fie înscris un singur candidat . În plus, senatorul a spus că vrea să reformeze UNPR şi să-i schimbe denumirea în Alianţa Creştină de Centru (ACC).

„Doresc la alegerile acestea să candidez pentru funcţia de preşedinte UNPR, ţinând cont şi de faptul că cei mai mulţi parlamentari provin din PPDD. (...) Vreau să reformez acest partid, să-i schimb denumirea. Analizând cum s-a format UNPR şi cum s-a dezvoltat, mi-am dat seama că a absorbit mai multe partide şi ar fi potrivit ca acest partid să ia o nouă denumire şi eu m-am gândit la denumirea de ACC, Alianţa Creştină de Centru", a declarat Iovescu.

Ioan Iovescu a fost ales senator din partea PPDD şi a ajuns la UNPR în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni

Contracandidatul lui Iovescu va fi, cel mai probabil, valeriu Steriu, actualul secretar general al formaţiunii. Steriu este un membru UNPR „recomandat de fostul preşedinte Gabriel Oprea 

În momentul în care Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de preşedinte al UNPR, acesta l-a propus pe Valeriu Steriu pentru a prelua şefia partidului. Conferinţa Naţională a UNPR va avea loc în 26 martie. În prezent, UNPR este condus interimar de Neculai Onţanu, secretarul general al partidului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite