Ilie Năstase: Ies din politică. Acolo sunt doar interese personale şi interese de partid. Trebuie să minţi foarte mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tenismen Ilie Năstase spune că, la finalul mandatului de senator, va ieşi din politică, pentru că nu se regăseşte în acest domeniu. El precizează că în politică sunt doar interese personale şi interese de partid, trebuie să minţi foarte mult, iar politicienii „se iubesc doar pe ei“, arată News.ro.

„Scandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean", a declarat Ilie Năstase la Realitatea TV, citat de News.ro.

Întrebat de ce a decis să renunţe la politică şi dacă hotărârea sa are legătură cu fuziunea recentă dintre PMP şi UNPR, Ilie Năstase a răspuns: "Nu mai vreau, nu mă simt bine... Ce să caut acolo (în Senat - n.r.)? Acolo sunt doar interese personale şi interese de partid. Dacă aş avea puterea, le-aş interzice să pună drapelul României la partide. Pentru că nu merită, ei nu reprezintă România, ci ei se reprezintă pe ei. Ei se iubesc pe ei şi contractele pe care le fac (...) În politică trebuie să minţi foarte mult. În sport e altfel: fie câştigi, fie pierzi. În politică trebuie să minţi", a spus fostul tenismen.

De asemenea, Ilie Năstase a mai spus că politicienii din Senat ar fi toţi foarte bogaţi, intereseaţi de putere şi influenţă. „Eu nu m-am dus acolo să influenţez nimic. Eu nu votez ce îmi spune liderul de grup. Nu mă interesează fuziunea dintre PMP şi UNPR, nu ştiu cine sunt ceilalţi. Eu am intrat în UNPR pentru că eram foarte bun prieten cu Gabi Oprea, care este un om de cuvânt.... Nu am ce căuta cu Băsescu. Eu am semnat cu Gabriel Oprea, mergeam cu el în altă parte, dar aşa nu. Alianţa e bună pentru PMP, pentru că vin nişte senatori acolo de la noi (de la UNPR - n. r.). Pe Băsescu îl ajută foarte mult şi sigur că nici pentru UNPR nu e altceva", a completat Ilie Năstase.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marţi, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, pe fostul mare tenismen Ilie Năstase, în prezent senator UNPR, care a împlinit 70 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite