Haşotti reclamă faptul că senatorii nu îşi prezintă declaraţiile politice, ci doar le înregistrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puiu Haşotti Foto Adevărul
Puiu Haşotti Foto Adevărul

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a criticat marţi obiceiul unor parlamentari de a nu-şi prezenta în plen declaraţiile politice, aceştia rezumându-se să le înregistreze la secretariatul şedinţei pentru a fi publicate în Monitorul Oficial.


El s-a declarat, de asemenea, nemulţumit de faptul că respectivii parlamentari îşi fac propagandă în teritoriu atunci când se întâlnesc cu alegătorii

"Nu este în regulă să mergem apoi în teritoriu (...) şi să spunem «Iată ce declaraţie politică am făcut eu în Senatul României» şi lumea să se minuneze de acea declaraţie şi noi să nu o cunoaştem", a comentat Haşotti.

Puiu Haşotti a arătat că nu este normal ca senatorii să nu îşi prezinte declaraţiile în faţa colegilor lor de Cameră.

"Sunt colegi care îşi depun declaraţiile politice. Aceste declaraţii politice se publică în Monitorul Oficial. Corect este ca noi să nu ştim ce conţin acele declaraţii politice? Poate simţim să avem o reacţie la ele. Poate simţim nevoia să completăm ceea ce s-a spus", a afirmat liberalul.
El a arătat că o declaraţie politică, în mod natural, suscită discuţii şi "înseamnă un moment foarte important" în activitatea unui parlamentar.

"Este momentul să ne gândim dacă nu cumva este cazul ca declaraţiile politice să dureze nu o oră, ci o oră şi jumătate, chiar două, şi ele să fie citite, şi nu depuse", a subliniat Haşotti, care a recunoscut că propunerea sa "nu este convenabilă puterii".

De cele mai multe ori, senatorii îşi prezintă declaraţiile politice în timp ce în sala de şedinţă sunt doar câţiva colegi, care aşteaptă să îşi prezinte propriile declaraţii.

Mulţi dintre parlamentari optează să nu îşi mai citescă declaraţiile politice în plen, şedinţele dedicate acestor intervenţii având loc dimineaţa devreme, înainte de şedinţele în plen dedicate dezbaterii şi adoptării proiectelor de lege şi iniţiativelor legislative.

Aceştia doar îşi înregistrează declaraţiile, care, potrivit procedurilor, sunt incluse în stenograma şedinţei şi apoi publicate în Monitorul Oficial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite