Gorghiu, despre moţiunea de cenzură: Eu nu cred, aşa cum crede Victor Ponta, că votul este o lozincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că partidul ar fi putut alege şi alte subiecte pentru moţiunea de cenzură, de la ordonanţa bacşişului la „animalul sacru“ Şova, dar tema dreptului de vot e una de principiu.

"Este un subiect (moţiunea - n.r.) foarte important pentrul PNL, e un subiect care, cred eu, înainte de a discuta despre aritmetica votului pe moţiunea de cenzură, e foarte important să gestionăm tema şi să o aducem în dezbatere publică de câte ori este necesar, pentru că eu nu cred, aşa cum crede Victor Ponta, că votul este o lozincă, eu chiar cred că liberalii au obligaţia să menţină tema încălcării unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale românilor în atenţia publică până rezolvăm această temă", a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, Alina Gorghiu, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Ea a adăugat că puteau fi şi alte subiecte care să facă obiectul moţiunii de cenzură, însă cel privind dreptul de vot este un aspect foarte important pentru liberali.

"Desigur, erau foarte multe subiecte care ar fi putut să facă obiectul moţiunii de cenzură, de la ordonanţa bacşişului, la tema justiţiei, la «animalul sacru» Şova, la absolut orice fel de temă, pentru că Guvernul Ponta pe bandă rulantă ne serveşte teme care sfidează opinia publică, sfidează opoziţia, încurcă mediul de afaceri. Deci am fi putut să alegem orice alt subiect, însă acest subiect care ţine de dreptul de vot pentru noi este un lucru de principiu, pe care vrem să îl rezolvăm", a spus copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a afirmat, totodată, că în moţiunea de cenzură sunt înglobate mai multe teme, că partea de vot pentru diaspora este tema principală, dar în moţiune se face referire şi la dreptul de vot al românilor din interiorul ţării.

Gorghiu a spus că, în momentul de faţă, sunt două milioane de români fără administraţie publică din cauză că Guvernul nu a organizat alegeri parţiale locale până acum.

"Avem mai multe teme înglobate în această moţiune de cenzură, partea de vot pentru diaspora este tema principală, dar discutăm şi despre dreptul de vot pentru românii din interiorul ţării, din interiorul graniţelor, pentru că peste 2 milioane de români sunt acum fără administraţie în judeţele lor, în municipiile lor. Nu vreau să vă dau exemplul Rădăuţiului, care nu are nici primar, nici Consiliu Local, nici secretar al Primăriei, nici nu pot fi plătiţi salariaţii pentru că nu are nici cine să le semneze salariile, nici plătite firmele care lucrează cu Primăria, nu are nici cine să le semneze contractele, nu este manager al spitalului pentru că îi expiră omului mandatul şi nu are cine să semneze pentru prelungirea interimatului", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a adăugat că şeful Executivului este obligat prin lege să organizeze alegeri locale, dar sfidează acest lucru.

"Vreau să vă vorbesc de o lege care îl obligă pe Victor Ponta să organizeze alegeri locale, o sfidează, dar faptul că sfidează legea şi Constituţia nu înseamnă finalul acestei discuţiei. Avem hotărâri judecătoreşti conform cărora avem dreptul noi, ca cetăţeni din comunităţile respective, să organizăm alegeri, să organizeze, de fapt, Guvernul alegeri. Ultima hotărâre judecătorească spune că Ponta e obligat în 29 de municipii să aibă loc, să se organizeze alegeri parţiale. Nu există niciun răspuns, bineînţeles că eu îl întreb zilnic, public, de aceste teme, dar domnia sa practică politica struţului. Nu îl interesează, nu răspunde, iar dacă totuşi îndrăzneşte cineva cumva să îl întrebe din presă, îl etichetează, şi ştiti dumneavoastră cum vă etichetează. Nu vreau să reiau acum, pentru că mi s-a părut un lucru extrem de deplasat ce a făcut domnia sa", a conchis Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, recent, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, depunerea în Parlament, pe 5 iunie, a moţiunii de cenzură la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite