Gorghiu, despre imunitate: Dragnea ar putea să fie mai serios când vorbeşte de etică sau integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea. FOTO Mediafax
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu şi Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a comentat, luni, în cadrul unei emisiuni a postului Digi24, propunerea lui Dragnea ca aleşii din Legislativ să renunţe la imunitate parlamentară, precizând că acesta ar trebui să fie mai serios atunci când vorbeşte de etică. În plus, liderul liberal a punctat că PNL are un proiect privind votul în aceste cazuri.

Liderul liberal nu a pierdut şansa de a critica principalul adversar politic în momentul în care este adusă în discuţie un lucru delicat, aşa cum este imunitatea parlamentară.

„Domnul Dragnea ar putea să facă mult mai multe lucruri mai sănătoase decât genul acesta de discurs. Liderul celui de-al doilea partid ca opţiune - PSD - ar putea să fie mai serios când vorbeşte de etică sau integritate. E un proiect de lege în Parlament de doi ani. Poţi să te apleci asupra lui, deşi e propus de PNL. Acest proiect este ţinut de majoritatea parlamentară jos, în sertar, pe fundul sacului, unde se ţin problemele indezirabile. Acest proiect ar rezolva problema de celeritate“, a declarat Alina Gorghiu, invitată la Digi24.

Proiectul la care face referire Gorghiu prevede că, în termen de 48 de ore de la sesizarea din partea Justiţiei, Parlamentul încuviinţează solicitările de ridicare a imunităţii, cu vot la vedere, fără a mai studia dosarele, întrucât Legislativul nu poate fi transformat în instanţă de judecată „ori de câte ori un membru PSD este pus în discuţie“. Liderul PNL a precizat că, dacă proiectul ar fi adoptat, problema celerităţii s-ar rezolva.

De asemenea, fiind întrebată dacă este de acord cu eliminarea imunităţii parlamentare, liderul liberal a punctat faptul că susţine renunţarea la imunitatea, cu excepţia declaraţiilor politic.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică, că social-democraţii vor vota în favoarea solicitărilor DNA de arestare preventivă a lui Dan Şova, Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, adăugând că doreşte eliminarea din Constituţie a imunităţii, fiindcă astfel de cazuri îi fac "rău fizic".

„Dacă vom reuşi până la urmă să votăm, aprobăm, modificarea Constituţiei, o să insist să scoatem imunitatea parlamentară de acolo. (...) Mie personal nu mi-e bine, îmi face rău fizic, să decid eu, care nu sunt judecător - un judecător este pregătit mental, juridic şi profesional să împartă dreptatea, un parlamentar nu - destinul unui om“, a spus liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite