Gabriela Firea, despre restricţia de circulaţie începând cu ora 22.00: „Subminează încrederea populaţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea. FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre
Gabriela Firea. FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Senatorul Gabriela Firea a transmis că decizia privind interzicerea circulaţiei publice mai devreme cu o oră subminează încrederea populaţiei în campania anti-Covid, pentru că oamenilor nu li s-a explicat care este rolul acestei schimbări. „Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!” a spus social-democrata.

„Nu le pasā de oameni, de soarta lor, de prăbuşirea economiei, de pierderea locurilor de muncā! Guvernul Cîţu continuă practica nefastă a instituirii unor restricţii care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează şi mai tare încrederea populaţiei în toată campania anti-COVID. 

Se interzice circulaţia publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 faţă de 23:00 cum era înainte. Guvernantii au anunţat în mai multe rânduri această interdicţie dar n-au catadicsit să dea o minimă explicaţie. 

Faptul că astfel de decizii cel puţin aparent absurde nu sunt explicate şi justificate de nimeni, creează percepţia că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac. 

Acest fapt erodează încrederea populaţiei în restricţiile impuse, chiar şi faţă de cele care ar fi justificate epidemiologic.

Care este rostul interzicerii circulaţiei publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicţiei de la ora 22:00 faţă de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? 

Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!

Am discutat acest subiect delicat împreunā cu presedintii si parlamentarii din Bucuresti. Cu totii primim în audientă bucuresteni - fie angajati, fie organizatori -, care sunt la capatul puterilor din punct de vedere financiar, din cauza masurilor aberante impuse de guvern.

Atât în Parlament, cât si în consiliile locale, facem opozitie sanatoasa, în dorinta de a-i apāra pe cetateni de abuzurile puterii actuale de dreapta.” a scris Firea, joi, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite