Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Iohannis pentru şefia SIE, audiat joi în comisia de specialitate din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, în şedinţa de marţi, ca deputatul PSD Gabriel Vlase, propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE), să fie audiat joi în comisia de spcialitate, urmând că săptămâna viitoare să fie votat de plenul Parlamentului, a anunţat secretarul Biroului permanent al Camerei, Georgian Pop.

Potrivit deciziei Birourilor permanente reunite, Gabriel Vlase va fi audiat joi în Comisia SIE. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis acum două săptămâni o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a deputatului PSD Petru-Gabriel Vlase. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat atunci la Neptun, referindu-se la nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE, că şi el şi Călin Popescu Tăriceanu au primit o adresă în acest sens de la preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că „aduce mai multe întrebări decât clarificări“. Ironizând declaraţia şefului stattului cu privire la decizia CCR pe tema revocării Laurei Codruţa Kovesi, a adăugat: „O să o citesc până o să înţeleg“.

„Bănuiesc că o să mă întrebe presa după aia, o să spun de acuma ca să folosescă alte întrebări. Să vorbesc puţin despre propunerea pentru SIE. Într-adevăr am primit o adresă de la preşedinte, şi eu şi Călin Popescu Tăriceanu, cu o propunere pentru SiE. Şi acuma ca să citez un clasic în viaţă, încerc să îmi aduc aminte. Această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări, o să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă, o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea nerostită cu nominalizarea pentru SIE“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite