Fostul secretar general al Guvernului Sorin Chelmu candidează ca independent pentru un loc de deputat în judeţul Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul secretar general al Guvernului Sorin Chelmu a declarat, marţi, pentru News.ro, că va candida ca independent la alegerile parlamentare din decembrie pentru un loc de deputat în Vaslui, cu dorinţa de a aduce judeţul natal ”de la nivelul de subzistenţă la cel de semisubzistenţă”.

Demisionar din Guvernul Cioloş în urmă cu o lună, Sorin Chelmu va candida, în 11 decembrie, ca independent, pentru un loc în Parlament. Fostul secretar general al Guvernului susţine că a început să strângă semnături pentru a-şi putea depune candidatura pentru Camera Deputaţilor la Biroul Electoral Judeţean Vaslui.

Sorin Chelmu susţine că a ales Vaslui întrucât în acest judeţ s-a născut şi doreşte ca, în calitate de viitor parlamentar, să aducă judeţul ”de la nivelul de subzistenţă la cel de semisubzistenţă”.

”M-am gândit ca vasluian, cu o anumită experienţă în domeniul administraţiei publice, că aş putea face ceva pentru judeţul unde m-am născut. Nu am fost membru de partid niciodată. Mi-am dat demisia din guvern tocmai pentru a putea candida, fiind una din condiţiile impuse de premierul Cioloş. Vreau să fac pentru judeţul Vaslui nu autostrăzi, ci să-l aduc de la nivelul de subzistenţă la cel de semisubzistenţă, ceea ce ar fi un câştig. Dacă nu-mi pot ţine promisiunea, îmi voi da imediat demisia. Nu sunt dependent de o funcţie de deputat pentru că am suficiente surse de venit din activitatea de profesor universitar”, a declarat, marţi, pentru News.ro Sorin Chelmu.

Fost secretar general al Guvernului în perioada ianuarie - septembrie 2016, Sorin Chelmu a ocupat, timp de aproape 20 de ani, funcţia de secretar general al Ministerului Agriculturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite