Fosta ARD, bună de plată cu 15.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică, trebuie să-i plătească lui Dan Helciug 15.000 de euro drepturi de autor, pentru că fosta alianţă electorală i-a folosit piesa „Câştigăm cu inima" în campania electorală din 2012.


În 7 decembrie 2012, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare, solistul Dan Helciug a dat în judecată alianţa România Dreaptă, formată din Partidul Democrat Liberal, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, Partidul Forţa Civică, dar şi compania SC La Luna SRL, cerând drepturi de autor şi drepturi conexe, după ce ARD i-a folosit piesa "Câştigăm cu inima" în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Tribunalul Bucureşti i-a admis, în 6 iunie, cererea de chemare în judecată formulată împotriva PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică şi a respins solicitarea în cazul SC La Luna SRL, apreciind că este neîntemeiată.

Instanţa a constatat că PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică au încălcat drepturile de autor şi conexe ale lui Dan Helciug "în cazul compoziţiei muzicale «Câştigăm cu inima», operă derivată a piesei «Campionii»".

Judecătorul a obligat PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică să-i plătească lui Helciug, în solidar, 15.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de despăgubiri materiale.

„Respinge cererea reclamantului de acordare de daune morale ca neîntemeiată. Respinge cererea de înlăturare de pe Internet a utilizării de către pârâte a drepturilor reclamantului ca fără obiect“, se mai arată în decizia instanţei. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată cu recurs.

Reprezentanţii PDL spuneau, în 12 noiembrie 2012, că piesa "Câştigăm cu inima", compusă şi interpretată de Dan Helciug, este imnul ARD, care va fi folosit în campania electorală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite