Fost deputat liberal: „Ludovic Orban a ajuns să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Ovidiu Alexandru Raetchi
FOTO: Facebook/ Ovidiu Alexandru Raetchi

Fostul deputat liberal Ovidiu Raeţchi îl acuză pe Ludovic Orban că „a ales să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban”, după ce preşedintele PNL a declarat că partidul trebuie să fie legat de biserică şi să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica şi satul românesc.

„Astăzi, după ce l-am auzit dezlănţuindu-se cu crucea şi Biblia, propunându-şi să facă din partidul istoric al burgheziei şi intelectualităţii laice şi modernizatoare o caricatură de partid al lui Octavian Goga, îmi dau seama că a ales deja să meargă pe drumul toxic al lui Viktor Orban. Şi asta deja nu mai e o problemă internă a PNL - devine o problemă pentru România, stat care a reuşit până acum să echilibreze sănătos în această regiune derapajele Poloniei şi Ungariei”,  a scris Ovidiu Raeţchi duminică, pe Facebook. 

Ovidiu Raeţchi a mai afirmat că îl considera pe Ludovic Orban „destupat la minte şi liberal”, iar atunci când a început „să umple conducerea PNL de grupuri de rugăciune”  a crezut că este vorba despre un „compromis politic” pe care Ludovic Orban era nevoit să-l facă, precum şi în alte situaţii.

„Când a mers pe drumul lui Dragnea la Referendumul pentru Familie, am zis că mai face un compromis politic. Când mi-a explicat la Referendum - după ce l-am criticat - cum vine treaba cu neo-marxismul, am zis că e doar puţin depăşit de vremuri. Când a interzis liberalilor să semneze proiectul CNCD pentru parteneriatul civil, m-am gândit că se lasă păcălit de sondaje superficiale”, a explicat liberalul.

Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul alegerilor organizaţiei judeţene PNL Bacău, că partidul nu trebuie să îşi uite trecutul şi că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are nişte parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România.

„Trebuie să fim PNL, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii, a personalităţii a poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, Biserica, satul românesc, comunitatea”, a spus Orban.

Vezi şi: Orban: Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Trebuie să fim un partid puternic legat de Biserică

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite