Florin Cîţu, după declaraţia lui Klaus Iohannis privind funcţia de premier: "Preşedintele mă susţine în această declaraţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Florin Cîţu a afirmat, la Digi24, că nu ştie la ce s-a referit Ludovic Orban când a spus că "cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie şi premier”, dar că la congresul PNL se va alege doar conducerea partidului şi că nu există în statut prevederi cu privire la funcţia de prim-ministru.

Întrebat cum interpretează declaraţia preşedintelui conform căreia "aşa cum este acum e foarte bine”, premierul a spus că preşedintele îl susţine "în această declaraţie”. 

Cosmin Prelipceanu: Ludovic Orban spune că cel care va fi şef la PNL, va fi şi prim-ministru, că ăsta este un principiu, aşa trebuie să se întâmple. Klaus Iohannis spune „aşa cum este acum e foarte bine. Premierul nu se stabileşte în partid, se stabileşte prin vot în Parlament”. Dumneavoastră ce ziceţi?

Florin Cîţu: Eu zic că alegerile din PNL, din ce-am văzut eu în statut, sunt despre preşedintele PNL, mai sunt şi despre prim-vicepreşedinţi şi despre întreaga conducere executivă. Nu am văzut nicăieri nimic nici de principii, nici undeva în statut cu asterisc să scrie ceva despre funcţia de premier sau de alte funcţii din Parlamentul României sau în altă parte.

Cosmin Prelipceanu: Să înţelegem din declaraţia preşedintelui că vă susţine?

Florin Cîţu: Da. Cu siguranţă. Mă susţine în această declaraţie. Răspunsul era la întrebarea dacă în congresul PNL se tranşează şi funcţia de premier. Nu ştiu ce voia să spună domnul Orban, eu vă spun că Congresul PNL este despre preşedintele PNL nu despre altceva. Eu n-am asistat la nicio discuţie în BEX sau în altă parte, nu am văzut în statut, nici la Consiliul Naţional când s-a aprobat acest congres  nu a fost niciod discuţie despre altceva.

Duminică, Ludovic Orban a spus că persoana care va fi aleasă în funcţia de preşedinte al PNL trebuie să fie şi prim-ministrul României, sugerând, astfel, că dacă va câştiga vrea să se întoarcă şi la conducerea guvernului României.

Ulterior, Klaus Iohannis a respins ideea avansată de Orban şi a susţinut că "aşa cum este acum e foarte bine” şi că funcţia de premier nu este de la partid ci se ocupă prin votul Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite