Firea îl desfiinţează pe Dragnea: Lider politic care vrea să se răzbune cu pixul în mână. Nu este regele României şi patronul bugetului ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, incinge războiul cu Liviu Dragnea, despre care spune că nu este „regele României şi patronul bugetului ţării” şi pe care îl numeşte un „lider politic care vrea să se răzbune cu pixul în mână.

UPDATE Gabriela  Firea, după întâlnirea cu ministrul de Finanţe. „A fost inflexuibil. A fost regie pusă la cale de Dragnea şi aplicată de Teodorovici. Eer neatent la explicaţiile noastre şi sigur pe sine că va rămâne cum a stabilit“. Prin urmare, nu există un consens între primarii de oraşe şi Guvern în ceea ce priveşte repartizarea banilor din impozitul pe venit. 


Firea a spus că nu înţelege „de ce acceptăm cu toţii faptul că un lider politic care vrea să se răzbune cu pixul în mână practic decide soarta românilor, soarta bucureştenilor”.

Primarul general a adăugat: „Este o ilegalitate ca un lider de partid, într-un birou, cu pixul în mână, să facă ceea ce trebuie să îşi asume reprezentanţii legali. Bugetul României, inclusiv al Bucureştiului, nu se împarte pe ochi frumoşi, pe simpatii sau antipatii sau, chiar mai grav decât atât, pe interese politice, oculte. Bugetul trebuie să corespundă şi să aibă un echilibru vizavi de atribuţiile pe care le are orice unitate administrativ-teritorială. Noi nu cerşim la Guvern, nu avem venit să cerem ceva ce nu ni se cuvine. Aceste dezbateri la infinit sunt chiar absurde”.

„Banii nu sunt ai lui. Sunt banii bucureştenilor. (...) Domnul Dragnea nu este regele României şi patronul bugetului ţării”, a spus Gabriela Firea, la Ministerul Finanţelor, înaintea unei noi întâlniri la Ministrul Finanţelor cu privire la bugetele primăriilor.

 „Îl invit să declanşăm un referendum în Bucureşti, să vedem cum vor bucureştenii să fie cheltuiţi banii”, a adăugat primarul general.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite