Filmul „Poziţia copilului“, criticat de la tribuna Parlamentului: „Se doreşte denigrarea poporului român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Victor Cristea a criticat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, premierea filmul „Poziţia copilului“, arătând că în acest film sunt folosite expresii triviale şi poate a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român.

„Am fost la filmul «Poziţia copilului» şi încă de la început am vrut să ies din sală, erau folosite numai expresii triviale, înjurături. Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în film sunt numai obscenităţi, trivialităţi. Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român? Noi venim să-i mai dăm artistului bani? Să ne denigreze, să ne facă inculţi?“, a spus în plen deputatul PSD de Vaslui.

El a adăugat că „un film, o poveste nu se face cu înjurături la adresa părinţilor din partea propriilor copii“ şi că „nu trebuie premiat ce denigrează poporul român“.

Cristea a făcut aceste critici la dezbaterea proiectului privind exercitarea profesiei de artist care avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate. Proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor cu 310 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi 17 abţineri.

Replica a venit din partea vicepreşedintelui Camerei, Viorel Hrebenciuc: „Să înţeleg că trebuie să îi lăsăm să înjure doar în engleză?“, Şi Remus Cernea a criticat intervenţia deputatului de Vaslui. „Nu cred că este căderea parlamentarilor să judece manifestările artistice şi să nu atacăm artiştii în România indiferent dacă suntem de acord sau nu".

Lungmetrajul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite