Expert în securitate, despre provocarea Ambasadei Rusiei: Poetul Serghei Esenin, înainte de a se sinucide prin spânzurare, ar fi spus: „Nu trageţi, tovarăşi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hari Bucur-Marcu Foto: Facebook
Hari Bucur-Marcu Foto: Facebook

Hari Bucur-Marcu, expert în securitate, a comentat textul postat pe Facebook de Ambasada Rusiei la Bucureşti, în care diplomaţii ruşi deplâng propaganda anti-sovietică.

„Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti publică pe pagina sa de facebook un text prin care deplânge propaganda anti-sovietică şi anti-rusă din zilele acestea, propagandă din care ar rezulta că Armata Roşie din al doilea război mondial ar fi fost formată din violatori şi criminali. Asta, pe când, în realitate, ostaşii Armatei Roşii erau sub ordinele stricte ale „comandantului suprem I.V.Stalin” să se poarte frumos cu populaţia ocupată, ori să fie pedepsiţi cu moartea. Şi ne mai spune Ambasada că propaganda asta a fost declanşată încă de pe vremea ofensivei sovietice asupra Germaniei naziste şi că ea a dus la un număr de zeci de mii de sinucideri în rândul populaţiei civile germane, de frică să nu vină soldaţii roşii peste ei, să îi violeze şi să îi omoare.

Pot să comentez acest text diplomatic rusesc evocând două situaţii particulare.

În prima, un locotenent român, aflat pe o stradă din Budapesta eliberată recent de armatele româneşti şi sovietice, este abordat de doi soldaţi sovietici, evident morţi de beţi, care tocmai îşi aduseseră aminte că românii i-au bătut pe ruşi în nu ştiu ce bătălie şi voiau acum să îşi ia revanşa, pe seama locotenentului român de pe stradă. Norocul că acesta ştia că la două străzi de acolo era Comenduirea Garnizoanei sovietice. Aşa că le-a zis soldaţilor morţi de beţi ruşi, mai mult prin semne, să mai amâne revanşa, până le dă el o palincă. Şi au plecat toţi trei până la Comenduirea Garnizoanei sovietice. Au intrat într-o curte mare, locotenentul în mijloc, stăpân pe picioarele lui, flancat de cei doi soldaţi sovietici, cu pasul şovăielnic şi cu privirea sticloasă. Dintr-o clădire a ieşit un subofiţer sovietic, care se uită la cei trei, analizează rapid situaţia, scoate pistolul de la brâu, îi împuşcă pe loc pe cei doi soldaţi ruşi, după care îl întreabă pe român, tot mai mult prin semne, despre ce era vorba?

În a doua, apropo de sinuciderile de frica venirii soldaţilor Armatei Roşii, se zice că ultimele cuvinte ale poetului rus Serghei Esenin, înainte de a se sinucide prin spânzurare, într-o cameră de hotel, ar fi fost «Nu trageţi, tovarăşi!»“, a comentat Hari Bucur-Marcu pe Facebook

În an Centenar, Ambasada Rusiei în România a publicat pe pagina de Facebook o postare în care laudă crimele săvârşite de Armata Roşie, care a ocupat ţara noastră după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite