Eugen Tomac: „După înfiinţarea legală a PMP, voi candida la preşedinţia partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac FOTO Adevărul
Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac FOTO Adevărul

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că va candida la preşedinţia formaţiunii, dacă va reuşi, alături de actuala echipă, să îndeplinească obiectivele propuse până la hotărârea instanţei de înfiinţare a PMP.

De asemenea, el a precizat că nu s-a înregistrat nicio contestaţie referitoare la înregistrarea Partidului Mişcarea Populară.

„Nu există contestaţii în ce priveşte înregistrarea partidului. Obligaţia echipei membrilor fondatori ai Partidului Mişcarea Populară este de a înfiinţa filiale în toată ţara în perioada imediat următoare. Îndată ce va fi înfiinţat partidul şi vom organiza Congresul Partidului Mişcarea Populară, atunci, dacă voi reuşi să îmi ating obiectivul pe care mi l-am propus împreună cu echipa, cu siguranţă voi candida“, a declarat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

La rândul lui, Teodor Baconschi, membru al Comitetului Naţional de Iniţiativă al PMP, a precizat că reţeaua naţională a filialelor PMP şi contactele externe ale partidului sunt în curs de constituire.

„Chestiile legate de candidaturi la congres sunt premature. Sper să putem vedea înfiinţarea PMP cât mai rapid ca să putem funcţiona legal, să putem alege democratic o conducere a partidului cât mai bună şi să putem intra în bătăliile următoare“, a spus Baconschi.

În ce priveşte o viitoare afiliere a PMP la PPE, Baconschi a declarat că formaţiunea se consideră deja „o parte a lui prin doctrina adoptată, prin filosofia politică şi prin valorile“ în care cred membrii partidului. „Dialogul cu PPE va începe odată cu constituirea filialelor noastre în diaspora“, a încheiat Baconschi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite