Efectul reţinerii lui Onţanu: PSD îşi va desemna candidat şi la Sectorul 2. UNPR: Onţanu este nevinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Onţanu conduce Sectorul 2 de 16 ani
Neculai Onţanu conduce Sectorul 2 de 16 ani

PSD anunţă că îşi va desemna candidat pentru alegerile locale şi la Primăria sectorului 2, după ce actualul edil, Neculai Onţanu, a fost reţinut miercuri seară de către procurorii DNA. În replică, UNPR susţine că preşedintele interimar al partidului, Neculai Onţanu, este nevinovat până când o instanţă va decide altfel.

 „PSD a luat act de situaţia în care se află domnul Neculai Onţanu. PSD va continua însă dialogul cu UNPR. În zilele următoare vom avea întâlniri pentru a discuta colaborarea dintre cele două partide. În condiţiile date, PSD va nominaliza un candidat pentru Primăria Sectorului 2”, a transmis PSD, potrivit unui comunicat de presă remis „Adevărul“. 

Departea cealaltă, UNPR a sărit în sprijinul lui Onţanu. ”UNPR nu a comentat şi nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reţinerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiţiei, indiferent de numele celui în cauză”, se arată în comunicatul UNPR.

Progresiştii invocă faptul că Onţanu se bucură, potrivit Constituţiei, de prezumţi de nevinovăţie, până la o decizie judecătorească contrară. ”Prin urmare, până în momentul în care o instanţă de judecată va decide altfel, Neculai Onţanu este nevinovat. Astfel, UNPR îşi exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situaţia să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate”, susţine UNPR.

În ce priveşte implicaţiile politice ale reţinerii lui Onţanu, cei de la UNPR sunt încrezători că efectele vor fi limitate, în condiţiile în care va fi aleasă, sâmbătă, o nouă conducere Uniunii.

”În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condiţiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic şi va face faţă acestei provocări, păstrându-şi valorile, obiectivele electorale şi strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferinţa Naţională UNPR, moment în care partidul îşi va alege preşedintele şi va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an”, se mai arată în comunicatul citat.

PSD şi UNPR au încheiat un protocol de colaborare pentru alegerile locale din această vară la nivelul Capitalei. Potrivit înţelegerii, PSD trebuia să îl susţină pe Onţanu la primăria Sectorului 2, în timp ce progresiştii susţineau candidatul PSD la Primăria Generală, dar şi la sectoarele 1 şi 6.

Neculai Onţanu a fost reţinut  pentru 24 de ore, miercuri seară, de procurorii DNA. Edilul este reţinut sub acuzaţia de luare de mită, într-un dosar în care a fost pusă sub urmărire şi Loredana Claudia Radu, avocata lui Victor Ponta, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi de pe strada Barbu Văcărescu, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp.

El ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite