Dragnea şi Tăriceanu hotărăsc în acest weekend dacă înfiinţează instituţia care va asculta telefoanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, vor discuta în weekend, la Mamaia, pe marginea proiectului liderului ALDE privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor, instituţie care va fi subordonată Parlamentului.

Liderii PSD şi ALDE se reunesc în weekend la Mamaia pentru a discuta priorităţile sesiunii de toamnă. Întrebat dacă se va discuta şi proiectul lui Călin Popescu Tăriceanu privind autoritate acare să intercepteze telefoanele, Dragnea a răspuns afirmativ. „Nu am automat ceva împotrivă, dar să vedem care sunt detaliile, ideea nu mi se pare gresita”, a răspuns liderul PSD.  “Nu este o initativa neimportanta, să vedem dacă cei care au iniţiat-o au gândit toată arhitectura”, a adăugat Dragnea, potrivit hotnews.ro. 

 "Autoritatea Independenţa de Interceptare a Comunicaţiilor. Vrem că această activitate să o scoatem din zonă serviciilor secrete pentru că, aşa cum ştiţi, CCR a dat o decizie în acest sens care trebuie, până la urmă, să se materializeze într-un fel. Tot ceea ce înseamnă activitatea de poliţie judiciară trebuie să fie făcută de poliţia judiciară, nu au treabă în această chestiune serviciile de informaţii. Serviciile de informaţii, de altfel, trebuie să fie extrem de atente cum îşi calibrează acţiunea, trebuie să fie în conformitate şi necesitatea este de a se conformă prevederilor constituţionale şi deciziilor Curţii Constituţionale. Cred că crearea acestei autorităţi va fi o soluţie care va uşura situaţia tuturor", spunea Tăriceanu anul trecut, când a depus proiectul.
 
în luna martie 2016, Guvernul a adoptat o OUG privind interceptările, că urmare a deciziei Curţii Constituţionale prin care SRI şi alte servicii secrete a pierdut dreptul de a realiză interceptări în dosare penale. 
 
Curtea Constituţională a declarat neconstituţional articolul 142 alineatul (1) din Codul de Procedura Penală. Articolul în cauza spune că "procurorul pune în executare supravegherea tehnică ori poate dispune că această să fie efectuată de organul de cercetare penală sau de lucrători specializaţi din cadrul poliţiei ori de alte organe specializate ale statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite