Dragnea face un cod anti-corupţie pentru administraţia locală. Liderul PSD este cercetat de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea insistă pentru implementarea măsurilor anticorupţie
Liviu Dragnea insistă pentru implementarea măsurilor anticorupţie

Ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea, şi secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, au semnat, astăzi, în cadrul “Conferinţei anuale anticorupţie,” un acord prin care cele două ministere se angajează să sprijine lupta împotriva corupţiei. Dragnea a anunţat că Ministerul Dezvoltării va elabora un cod de etică pentru administarţia locală.

Vicepremierul a subliniat că există o cooperare între ministerul pe care îl conduce şi ministerul Justiţiei. “Ministerul nostru sprijină ministerul Justiţiei în ceea ce priveşte strategia naţională anticorupţie, am colaborat foarte bine cu domana Pivniceru. Sunt peste 2.300 de primării şi 20 de Consilii Judeţene care au răspuns acestei strategii”, a anunţat Dragnea.

De altfel, la finalul discursurilor, ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, şi Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiţiei,  au semnat un acord între cele două ministere.

Totodată, Dragnea a anunţat că ministerul pe care îl conduce va elabora un cod de etică, ce se va adresa, în special, administraţiei locale. “Vom elabora un ghid de etică, foarte important pentru administraţia locală. Vor fi selectaţi trei experţi din ţări nordice care să facă aceste ghiduri de etică”, a adăugat Dragnea.

“Vreau să subliniez că există o politică fermă din partea Guvernului de a implemneta măsuri anticorupţie.Suntem perfect conştienţi că o strategia anticorupţie bine implementată aduce beneficii întregii ţări, atât pe plan internaţional cât şi în interior”, a mai spus Dragnea, în cadrul dezbaterilor.

Liviu Dragnea este cercetat de DNA pentru nereguliele de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

La dezbateri a participat şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Livia Doina Stanciu. Aceasta a subliniat că nimeni nu este mai presus de lege. “Singura soluţie este scoaterea la iveală a celor mai grave fapte de corupţie pentru ca cetăţenii să aibă încredere în stat. Nimeni nu este mai presus de lege. Corupţii încearcă să acuze pe toată lumea de corupţie”, a spus Stanciu.


Directorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a spus că instituţie pe care o conduce va continua să-i descopere pe cei cu probleme de integritate. “40% dintre cetăţeni au încredere sau foarte multă încredere  în ANI. Noi ajugem în fiecare colţ aş ţării, acolo unde apar aceste probleme de integritate”, a avertizat Horia Gerogescu.

“Am fost sceptic în ceea ce priveşte adoptarea strategiei anticorupţie.Felecit Parlamentul că şi-a asumat implemnetarea acestei staregii prin vot”, a mai spus Horia Georgescu.

“În patru ani de existenţă, ANI a devenit un model de bune practici la nivel european, câteodată mai puţin apreciată de factorii interni”, a ţinut directorul ANI să reamintească.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite